Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδόχοι προς Κουντουρά: Να μην επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης

Θυελλώδη χειροκροτήματα στο κάλεσμα που απεύθυνε προς την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης να επανεξετάσει η κυβέρνηση την επιβολή τέλους διανυκτέρευσης. Η απάντηση της υπουργού εκτός μικροφώνου.

Ξενοδόχοι προς Κουντουρά: Να μην επιβληθεί το τέλος διανυκτέρευσης

Αφορμή για να εκφραστεί το ομόθυμο αίτημα του ξενοδοχειακού κόσμου της χώρας να μην εφαρμοστεί το τέλος διανυχτέρευσης στις υπηρεσίες καταλυμάτων που προβλέπεται να ενεργοποιηθεί από τις 2018, αποτέλεσε η 6η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) και οργανώνεται στο πλαίσιο της έκθεσης HORECA στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO Athens του αεροδρομίου της Αθήνας.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε μετά την ομιλία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά ήταν τα θυελλώδη χειροκροτήματα στο κάλεσμα που απεύθυνε προς την Υπουργό ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης να επανεξετάσει η κυβέρνηση την επιβολή τέλους διανυχτέρευσης.

Η υπουργός απάντησε (εκτός μικροφώνου) πως το υπουργείο κινείται ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται θετικό να επανεξεταστεί το ζήτημα και η κυβέρνηση έχει τη βούληση να το επαναξιολογήσει.

Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα τη γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του ΞΕΕ έκανε σαφή αναφορά στο ασφυκτικό πλαίσιο που συνθέτουν για τους επιχειρηματίες του χώρου η υπερφορολόγηση, η πολυνομία και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ιδιαίτερα για το θέμα της οικονομίας του διαμερισμού, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κάλεσε την υπουργό να φροντίσει ώστε να επιταχυνθεί η υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί πρόσφατα αλλά παραμένουν ανενεργές.

Ο Γ. Τσακίρης αναφέρθηκε επιπλέον στην άνοδο των αφίξεων ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα οι οποίες όμως, όπως τόνισε, δεν κεφαλαιοποιήθηκαν σε επίπεδο εσόδων από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Χαιρετίζοντας τη Συνέλευση η Έλενα Κουντουρά έκανε λόγο μεταξύ άλλων για το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται στην αρχή της τουριστικής περιόδου για τον ελληνικό τουρισμό.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι προκρατήσεις στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν άνοδο από 15% έως 40%.

Η υπουργούς σημείωσε επιπλέον πως για την φετινή χρονιά έχουν διασφαλιστεί 8 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v