Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ δεν βλέπει την πραγματικότητα

Αν υπάρξει μια τελική "ώθηση" από όλες τις πλευρές, μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Πολύ απαισιόδοξες οι προβλέψεις του ΔΝΤ. Το Eurogroup ανοιχτό σε μέτρα για το χρέος, όχι όμως "κούρεμα".

Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ δεν βλέπει την πραγματικότητα

Το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, συμπληρώνοντας πως η χώρα υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους. 

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, είναι πολύ μικρό το κενό που πρέπει να καλυφθεί για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος το επόμενο έτος, ενώ αν υπάρξει μια τελική "ώθηση" από όλες τις πλευρές, μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση. 

Αναφορικά με το ΔΝΤ, είπε πως αυτή τη στιγμή συζητείται η συμμετοχή του στο πρόγραμμα και πως το πρόβλημα είναι ότι το Ταμείο έχει πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την Ελλάδα.

«Το πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ έρχεται με πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική απόδοση της Ελλάδας. Επίσης, δεν διορθώνει αυτές τις προβλέψεις με βάση τα στοιχεία, με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Ντομπρόβσκις. 

Ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε επίσης πως το Eurogroup είναι ανοιχτό στη συζήτηση μέτρων για το χρέος, όχι όμως "κούρεμα". «Αυτός είναι ένας κύκλος που πρέπει να τετραγωνίσουμε», σχολίασε. 

Πάντως, κατά τον ίδιο, το πρόβλημα λύνεται και η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v