Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη συνεχίζει το «extend and pretend» για Ελλάδα

Η Ελλάδα χρεοκόπησε και η Ευρώπη προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη, επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα, προειδοποίησε.

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη συνεχίζει το «extend and pretend» για Ελλάδα

To ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο από το τέλος του 2009, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντς πως είναι μια τυπική περίπτωση «extend and pretend».

Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και η Ευρώπη αποφάσισε να προσποιείται ότι αυτό δεν συνέβη χορηγώντας ρευστότητα, προσποιούμενη ότι είναι πρόβλημα ρευστότητας ενώ ήταν ένα πρόβλημα φερεγγυότητας. Αν συνεχίσουμε να ανεβάζουμε την χιονόμπαλα προς την κορυφή του λόφου, στο τέλος θα μας πλακώσει σαν χιονοστιβάδα, προειδοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. 

Ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχει μια σύγκρουση ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσον αφορά τη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος. 

Η πρώτη θέλει να κρατήσει τα πράγματα σταθερά μέχρι να πάμε σε εκλογές και ο δεύτερος έχει σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus