Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίζερ: Προσύμφωνο στα μέτρα για επιστροφή των θεσμών

Ο επικεφαλής του EwG προειδοποιεί πως οι καθυστερήσεις οδηγούν τις περισσότερες φορές σε χειρότερη συμφωνία και τονίζει ότι δεν υπάρχει σενάριο Grexit.

Βίζερ: Προσύμφωνο στα μέτρα για επιστροφή των θεσμών

Η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα είναι δυνατή μόνο αν βρεθεί σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018, τονίζει ο πρόεδρος του EuroWorking Group. Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, δηλώνει ότι θεωρεί τεχνικά εφικτή μία συμφωνία όχι τη Δευτέρα αλλά στο Eurogroup της 20ής Μαρτίου.

Ο κ. Βίζερ τονίζει ότι το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα είναι η καταγραφή προόδου και ένα σημείο εκκίνησης για τα μέτρα μετά το 2018 καθώς και τα εργασιακά, τα οποία θα επιτρέψουν την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί πιθανό ένα Grexit στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τους επόμενους μήνες ως τον Ιούλιο, που υπάρχουν μεγάλες λήξεις ομολόγων, ο κ. Βίζερ απαντά: «Όχι. Είμαι απόλυτος. Οχι», συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμία βάση αυτό το σενάριο.

Ο ίδιος προειδοποιεί πως οι καθυστερήσεις οδηγούν τις περισσότερες φορές σε χειρότερη συμφωνία και τονίζει ότι «δεν θέλουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ», ενόψει της λήξης των ομολόγων του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v