Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Κουντουρά με Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης

Η υπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφτεί τις Σχολές μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ώστε να έχει προσωπική άποψη για την κατάστασή τους, να δει από κοντά τα προβλήματά τους και να προβεί στην επίλυσή τους σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συνάντηση Κουντουρά με Σύλλογο Εκπαιδευτικών Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης
Με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου συναντήθηκε την προηγούμενη Τρίτη (14/2) η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με συμμετοχή της Γενικού Γραμματέα Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα.

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της υπουργού, συμμετείχαν αρμόδια στελέχη για θέματα των ΑΣΤΕ, ενώ τον Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με την βελτίωση της εκπαίδευσης των Σχολών και κατατέθηκαν αιτήματα του νεοσυσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σπουδαστών της ΑΣΤΕΡ.

Αποφασίστηκε να επαναληφθεί το συντομότερο δυνατόν νέα συνάντηση εργασίας, η οποία θα επαναπροσδιορίσει τις προτάσεις του Συλλόγου μετά την επεξεργασία - εφαρμογή τους από το υπουργείο, να συνεχιστεί η συνεργασία έχοντας κοινό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την αναβάθμιση των Σχολών.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά να επισκεφτεί τις Σχολές μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ώστε να έχει προσωπική άποψη για την κατάστασή τους, να δει από κοντά τα προβλήματά τους και να προβεί στην επίλυσή τους σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Προσωπικό τους.

Όπως ανακοίνωσε μετά την συνάντηση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ, «προσδοκούμε οι Σχολές μας να είναι παγκόσμια ανταγωνίσιμες, οπωσδήποτε ενταγμένες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στυλοβάτες και καθοδηγητές στην ελληνική Τουριστική Εκπαίδευση με κατευθύνσεις διεθνώς αποδεκτές, τέλος αντιπροσωπευτικές των κοινωνιών στις οποίες βρίσκονται και άξιες της ιστορίας τους. Κλείνοντας δηλώνουμε πως περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις δεσμεύσεις - υποσχέσεις τις Υπουργού να γίνουν πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v