Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 13,5% στον δείκτη κύκλου εργασιών της βιομηχανίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το Δεκέμβριο ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε σε ποσοστό 13,5% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015. Ποιοι τομείς κινήθηκαν ανοδικά.

Αύξηση 13,5% στον δείκτη κύκλου εργασιών της βιομηχανίας

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Δεκεμβρίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 13,5%, έναντι μείωσης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014.

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 15,2%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2016 - Δεκεμβρίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2015 - Δεκεμβρίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 5,1%, έναντι πτώσης 10,2% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία σε ετήσια βάση προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

• Αύξηση κατά 13,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

• Μείωση κατά 5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων - Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλε η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

• Αύξηση κατά 10,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

• Αύξηση κατά 18,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

* Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v