Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Δεν υπάρχει πίεση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Το θέμα της διαπραγμάτευσης στα ενεργειακά είναι τα ΝΟΜΕ καθώς και η περιγραφή των χρονοδιαγραμμάτων για την απομείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική, είπε ο υπουργός.

Σταθάκης: Δεν υπάρχει πίεση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Δεν υπάρχει τώρα πίεση για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τις διοικήσεις του ΛΑΓΗΕ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη δημιουργία χρηματιστηρίου ενέργειας.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για τη συμμετοχή της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, αν προχωρήσει γρήγορα και κλείσει η διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης ρωτήθηκε για το αν οι δανειστές έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση την περιγραφή διαρθρωτικών μέτρων αν δεν ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τα ΝΟΜΕ, όπως η πώληση μονάδων της ΔΕΗ:

«Δεν υπάρχει τώρα στην ατζέντα μας πίεση για πώληση μονάδων», ήταν η ακριβής δήλωσή του προσθέτοντας: «Το θέμα της διαπραγμάτευσης στα ενεργειακά είναι τα ΝΟΜΕ καθώς και η περιγραφή των χρονοδιαγραμμάτων για την απομείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις με τους θεσμούς», σημείωσε κι εξήγησε: «Οι δανειστές ζητούν η αποτίμηση να γίνει τον Ιούνιο κι εμείς αντιτείνουμε τον Δεκέμβριο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v