Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δασκαλόπουλος: Εξαντλούμαστε σε αερομαχίες με τους δανειστές

Μετά από επτά χρόνια κρίσης, η Ελλάδα κινείται με τον ίδιο προβλέψιμο, βαρετό τρόπο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ. Πώς θα ξεφύγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο. Γιατί έβαλε 50 εκατ. στο private equity fund «Διοράμα».

Δασκαλόπουλος: Εξαντλούμαστε σε αερομαχίες με τους δανειστές

Την εκτίμηση ότι η χώρα συνεχίζει να πορεύεται με τον ίδιο προβλέψιμο, βαρετό και μη εποικοδομητικό τρόπο, εξαντλούμενη σε αερομαχίες με τους δανειστές, αντί να καταστρώσει και να εφαρμόσει σχέδιο εξόδου από την κρίση, διατύπωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και μεγαλοεπενδυτής Δ. Δασκαλόπουλος.

Μιλώντας σε παρουσίαση του private equity Διοράμα, στο οποίο έβαλε, ως βασικός επενδυτής, κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ, ο κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος δεν δίστασε να «καυτηριάσει» όσα συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία επτά χρόνια.

Στον έβδομο χρόνο της κρίσης, κάνουμε τα ίδια πράγματα με τον ίδιο προβλέψιμο και μη εποικοδομητικό τρόπο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, εξηγώντας ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά όταν διαπιστώνεται, με ευθύνη των ίδιων, έλλειμμα εφαρμογής των συμφωνηθέντων, «παζαρεύουν» εξ αρχής.

Η διαπραγμάτευση γίνεται πάντα με στόχο την προστασία των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας και καταλήγει διαχρονικά στο να δημιουργήσει περισσότερους άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.

«Εξαντλούμαστε σε αερομαχίες με τους δανειστές και μετά κυνηγάμε τη "δόση" μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει η χώρα από τον παραπάνω φαύλο κύκλο είναι να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο ριζικού μετασχηματισμού των θεσμών, του πολιτικού συστήματος και του οικονομικού μοντέλου, η πιστή εφαρμογή του οποίου θα δημιουργήσει το απαραίτητο πλαίσιο και το αναγκαίο κλίμα αισιοδοξίας, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγαν, πάντως, ούτε οι επιχειρηματίες καθώς υπενθύμισε ότι όταν ήταν πρόεδρος του ΣΕΒ πρότεινε να δημιουργηθεί ένα fund με τη συμμετοχή μεγάλων επιχειρηματιών, που θα επένδυε στην εξωστρέφεια των εγχώριων επιχειρήσεων.

«Το σχέδιο δεν προχώρησε και αποφάσισα να βάλω κεφάλαια, ως βασικός επενδυτής, για τη δημιουργία της Διοράμα», ανέφερε, διατυπώνοντας την ευχή η πολιτική να καταλάβει κάποια στιγμή ότι η χώρα δεν χρειάζεται επιδοτήσεις αλλά ένα νέο πλαίσιο για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και το νέο οικονομικό μοντέλο εξωστρέφειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v