Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κυκλοφορία το τμήμα Φιλιππιάδα - Πέρδικα της Ιόνιας Οδού

Από σήμερα η απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μειώνεται κατά μία ώρα και θα καλύπτεται από τους οδηγούς σε 2,5 ώρες. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού η διαδρομή θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στην κυκλοφορία το τμήμα Φιλιππιάδα - Πέρδικα της Ιόνιας Οδού

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης (φωτό) παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου Ιόνια Οδός. Με την παράδοση του νέου τμήματος μειώνεται στο μισό η χρονοαπόσταση Φιλιππιάδα –Ιωάννινα. Μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί σε κυκλοφορία το 57% της Ιονιας Οδού και το το ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα διαρκεί 2,5 ώρες, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου ο χρόνος περιορίζεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα δημόσιων υποδομών που δρομολογείται και εκτελείται στην Ήπειρο και το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συγκοινωνιακών υποδομών αλλά και στην παράλληλη άρση της απομόνωσης της Ηπείρου, από την οποία επί δεκαετίες ταλανίζεται, καθώς αποτελεί μια από τις οικονομικά ασθενέστερες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη γέφυρα του Τσαγκαρόπουλου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά έργα του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή της Ηπείρου, ο κ. Σπίρτζης παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία το τμήμα Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων. Το εν λόγω τμήμα έρχεται να προστεθεί σ’ αυτό της Παράκαμψης της Άρτας που είναι ήδη σε κυκλοφορία, δημιουργώντας ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο μήκους 53 χιλιομέτρων.

Με το νέο τμήμα ο χρόνος του ταξιδιού από τη Φιλιππιάδα στα Ιωάννινα μειώνεται στο μισό: Οι οδηγοί θα χρειάζονται πλέον 20 με 30 λεπτά για να διανύσουν αυτή την απόσταση, αντί μίας ώρας, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. 

Με τη σημερινή παράδοση του δρόμου Φιλιππιάδα – Ιωάννινα, τίθεται ουσιαστικά σε κυκλοφορία το 57% του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού. Μαζί με το οδικό τμήμα Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία είναι πλέον σε κυκλοφορία, τα 112 από τα 196 χιλιόμετρα, που είναι και το συνολικό μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού.

Από σήμερα η απόσταση από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μειώνεται κατά μία ώρα και θα καλύπτεται από τους οδηγούς σε 2,5 ώρες, αντί 3,5 ωρών. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου η εν λόγω διαδρομή θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v