Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε συμφωνία ως το Eurogroup Μαρτίου ελπίζει ο Ντομπρόβσκις

Ολες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία ως το επόμενο Eurogroup υπάρχουν. Τώρα χρειάζεται δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές.

Σε συμφωνία ως το Eurogroup Μαρτίου ελπίζει ο Ντομπρόβσκις

Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε την παρούσα κατάσταση, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο CNBC, εκτιμώντας ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να γίνει τον Μάρτιο, αρκεί όλες οι πλευρές να δώσουν μια τελευταία ώθηση.

Δομικά αν δεις την κατάσταση, η Ελλάδα επέστρεψε σε ανάπτυξη, υπεραποδίδει στους δημοσιονομικούς στόχους. Είναι εντός τροχιάς για να πετύχει τον φετινό στόχο ενώ δουλεύουμε για να οριστικοποιήσουμε τον στόχο της επόμενης χρονιάς (3,5%).

Υπό αυτό το πρίσμα, σημειώνει, θα ήταν «πολύ αντιπαραγωγικό» να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα σε οικονομική αστάθεια. Χρειάζεται μια τελική ώθηση από τους θεσμούς, το ΔΝΤ και την Ελλάδα, ώστε να λυθούν τα θέματα, «ελπίζω ως το επόμενο Eurogroup», τόνισε ο Βλάντις Ντομπρόβσκις.

Ολες οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό υπάρχουν. Τώρα χρειάζεται δημιουργική εμπλοκή και μια τελευταία ώθηση από όλες τις πλευρές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v