Παραπομπή 11 ατόμων για την προμήθεια των «Απάτσι» ζητά ο Εισαγγελέας

Στα πρόσωπα για τα οποία ο Εισαγγελέας εισηγείται παραπομπή είναι ο πρώην γ.γ. Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Παραπομπή 11 ατόμων για την προμήθεια των «Απάτσι» ζητά ο Εισαγγελέας

Tην παραπομπή σε δίκη έντεκα ατόμων, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπύρος Τραυλός, για την σύμβαση προμήθειας των ελικοπτέρων «Απάτσι» έναντι 594 εκατ. δολαρίων ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Σ. Λογοθέτης.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς η επίμαχη σύμβαση έγινε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική ζημιά του ελληνικού δημοσίου.

Πρόκειται ειδικότερα για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρεία Boeing.

Μεταξύ των προσώπων για τα οποία ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται παραπομπή στο ακροατήριο είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίσταση αφορούν απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v