Αδωνις Γεωργιάδης στο CNBC: Τελείωσαν οι συζητήσεις για το Grexit

Ίσως ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο ότι οι δανειστές έχουν πολλές απαιτήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης στο CNBC.

Αδωνις Γεωργιάδης στο CNBC: Τελείωσαν οι συζητήσεις για το Grexit

«Όλες οι συζητήσεις για το Grexit τελείωσαν, η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, όλοι πρέπει να το καταλάβουν», δήλωσε στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ίσως κάποιοι στη Γερμανία το λένε γιατί θέλουν να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, όμως στον πραγματικό κόσμο κανένας δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη», τόνισε.

Ερωτηθείς για την φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες και αν είναι σίγουρος πως η Ελλάδα θα αποφύγει μια τραπεζική κρίση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια μεγάλη ευθύνη να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα. «Ίσως έχει δίκιο ότι οι δανειστές έχουν πολλές απαιτήσεις, όμως η αλήθεια είναι πως πρέπει να κλείσουμε την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα και όσο ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός -ελπίζω όχι για πολύ- έχει ευθύνη να κλείσει την αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν την κλείσει, τότε η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σε κανέναν δεν αρέσει η αβεβαιότητα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο λαϊκιστικών αντιδράσεων στην Ευρώπη, εν όψει των εκλογών στις ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «μας ανησυχεί, όμως στο τέλος η λογική θα πρυτανεύσει. Κανείς δεν θα ήθελε η Ελλάδα να χρεωκοπήσει τον Ιούλιο, μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες και τα δάνεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v