Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανασυγκροτείται το Μητρώο τουριστικών επιχειρήσεων

Η υπουργός Τουρισμού κατά τη διάρκεια ημερίδας τόνισε το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στον τομέα του τουρισμού. Πέρυσι υποβλήθηκαν 142 αιτήσεις για την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων, υπογράμμισε.

Ανασυγκροτείται το Μητρώο τουριστικών επιχειρήσεων

Την ανασυγκρότηση του Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων στο οποίο θα ενταχθούν και οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν τις κατοικίες τους μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων όπως η Airbnb αλλά και την εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία δορυφόρων λογαριασμών του τουρισμού (στατιστικό πακέτο) προανήγγειλε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλώντας στην ημερίδα για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού 365 μέρες το χρόνο που οργανώνει το υπουργείο.

Η υπουργός σημείωσε με έμφαση τη δημιουργία των δορυφόρων λογαριασμών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την τεχνική υποστήριξη από εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού όπως ανέφερε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ, Τaleb Rifai.

H υπουργός έδωσε έμφαση στη δημιουργία λογαριασμών σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός συλλογής και αποτύπωσης των βασικών στατιστικών μεγεθών του τουρισμού.
Θέμα που αναδείχθηκε και από τον ΓΓ του ΠΟΤ ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως πλην σαφώς τα στοιχεία των ταξιδιωτικών εισπράξεων της ΤτΕ.

Η υπουργός επισήμανε ταυτόχρονα το ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στον τομέα του τουρισμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το 2016 υποβλήθηκαν 142 αιτήσεις για την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Ταυτόχρονα εξήγησε πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός της τουριστικής νομοθεσίας.

Μιλώντας για τις προσπάθειες του ΕΟΤ να προβληθεί η Ελλάδα στο εξωτερικό με βάση και τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν, επισήμανε την επιτυχία που σημείωσαν τα συνολικά 252 ταξίδια εξοικείωσης (fam-trips) στα οποία μετείχαν δημοσιογράφοι από βασικές τουριστικές αγορές της Ελλάδας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v