Δρυμιώτης: Δεν χρειαζόμαστε Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής αλλά επιχειρησιακό σχέδιο

Ως χώρα μοντέλο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό περιέγραψε την Εσθονία ο Ανδρέας Δρυμιώτης. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν χρειαζεται Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Πολιτικής.

  • Του Αν. Τσομπανίδη
Δρυμιώτης: Δεν χρειαζόμαστε Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής αλλά επιχειρησιακό σχέδιο

O Aνδρέας Δρυμιώτης στα πλαίσια συζήτησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, στο Φόρουμ των Δελφών, ανέλυσε το μοντέλο της Εσθονίας παρουσία και του Εσθονού πρέσβη.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, τόνισε ο κ. Δρυμιώτης, αφού η χώρα-μοντέλο της Βαλτικής διαθέτει πάνω από 2.000 εταιρείες πληροφορικής που απασχολούν το 10% του εργατικού δυναμικού της χώρας και συμβάλλουν στο 30% περίπου του ΑΕΠ της.

Επίσης ο Δημόσιος Τομέας της χώρας έχει εισέλθει σε μια διαδικασία πλήρους ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ οι πολίτες της να απολαμβάνουν ήδη πολλά από τα οφέλη στην καθημερινότητα τους.

Απευθυνόμενος στον Ν. Παππά υπογράμμισε πως "δεν χρειαζόμαστε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Πολιτικής αλλά την υλοποίηση ενός δομημένου επιχειρησιακού σχεδίου που θα καταρτίσουν στελέχη του ιδιωτικού τομέα πολλά από τα όποια βρίσκονται σήμερα εδώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v