Εκδήλωση στη Χαλκίδα από το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ

Οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να ενστερνιστούν αυτή τη μορφή χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και από την άλλη πλευρά οι επιχειρηματικοί άγγελοι αξίζει να προστρέξουν με διοικητικές συμβουλές και χρηματοδότηση, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μίχαλος.

Εκδήλωση στη Χαλκίδα από το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος, πραγματοποίησαν με επιτυχία εκδήλωση στη Χαλκίδα, 2 Μαρτίου 2017, για το ρόλο των επιχειρηματικών αγγέλων.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων και ενώσεων, απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κος Κώστας Μπακογιάννης καθώς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην αρχή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδος κος Νίκος Κουδούνης καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση και τόνισε τη σημασία που έχει ο θεσμός για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Ο κος Μπακογιάννης σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιηθεί το σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας και ότι αξίζει να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να επιτύχει ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων. Στη συνέχεια, ο κος Μίχαλος σημείωσε ότι ο θεσμός των επιχειρηματικών αγγέλων στην μορφή οργανωμένου δικτύου κάνει τα πρώτα του βήματα στη χώρα με πρωτοβουλία του ΕΒΕΑ εδώ και δύο χρόνια, έχοντας το ΕΒΕΑ στο ενεργητικό του και την ήδη επιτυχημένη υλοποίηση της θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων.

Τόνισε ότι από την μια πλευρά οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να ενστερνιστούν αυτή τη μορφή χρηματοδότησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και από την άλλη πλευρά οι επιχειρηματικοί άγγελοι αξίζει να προστρέξουν με διοικητικές συμβουλές και χρηματοδότηση προς τις νέες επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

Ακολούθησε η εισήγηση του Αντιπροέδρου του ΕΒΕΑ και Προέδρου του δικτύου ΔΕΑ/ΕΒΕΑ κυρίου Παύλου Θωμόγλου, ο οποίος ανέλυσε τη μορφή και το ρόλο των επιχειρηματικών αγγέλων, την αναγκαιότητα υλοποίησης του θεσμού για τις ελληνικές επιχειρήσεις, κρίνοντας από την επιτυχημένη εμπειρία άλλων χωρών. Ανέπτυξε πώς αξιοποιείται η πλούσια διοικητική εμπειρία και οι χρηματοδοτικοί του πόροι ενός επιτυχημένου επιχειρηματία που επιθυμεί με τις δυνάμεις του να συμβάλει στην επιτυχία μιας νέας επενδυτικής ιδέας, αλλά και πώς μια νεοφυής επιχείρηση θα πρέπει να επιδιώκει μια τέτοια συνεργασία για την επιτυχή της πορεία. Έτσι εγκαθιδρύεται σταδιακά στη χώρα μια μετοχική κουλτούρα, η οποία προωθεί τη ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Σημείωσε ακόμα ότι το ΕΒΕΑ με χαρά θα δεχθεί τόσο νέους επιχειρηματικούς αγγέλους προς εγγραφή, όσο και επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής προς παρουσίαση στο ΔΕΑ/ΕΒΕΑ. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το ΔΕΑ/ΕΒΕΑ είναι έτοιμο να προσφέρει κάθε τεχνική βοήθεια προς την Περιφέρεια αλλά και προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος ώστε να δημιουργήσουν το δικό του δίκτυο για το σκοπό αυτό, εφόσον το επιθυμούν.

Ακολούθησε η εισήγηση του καθηγητή και συμβούλου στο ΔΕΑ/ΕΒΕΑ κου Παναγιώτη Αλεξάκη ο οποίος παρουσίασε τους σκοπούς του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ και την επιδίωξή του να συμβάλει στην κάλυψη ενός σημαντικού κενού που υπάρχει σήμερα στη διοικητική στήριξη και χρηματοδότηση των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στη δομή και λειτουργία του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ, στις τακτικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται με την παρουσία των επιχειρηματικών αγγέλων στις οποίες παρουσιάζονται νέες επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και στη συμμετοχή του ΔΕΑ/ΕΒΕΑ στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (ΕΒΑΝ). Αναφέρθηκε ειδικότερα στα χαρακτηριστικά των επιχειρηματικών αγγέλων, πώς λειτουργούν και τι επιδιώκουν ώστε να υιοθετήσουν και να στηρίξουν μια νέα επενδυτική πρόταση, παρά το γεγονός ότι τέτοιες επενδυτικές προτάσεις φέρουν υψηλό επιχειρηματικό κίνδυνο. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη καλής προετοιμασίας των νεοφυών επιχειρήσεων ώστε να παρουσιάσουν όσο καλύτερα γίνεται την επενδυτική τους πρόταση προς τους επιχειρηματικούς αγγέλους, προετοιμασία στην οποία πάντοτε συνδράμει το ΔΕΑ/ΕΒΕΑ ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν πληρέστερη.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες οι οποίοι αξιολόγησαν θετικά την εκδήλωση αλλά και την ωφέλεια του θεσμού, ο οποίος αξίζει να εξαπλωθεί στη χώρα και να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις Το ΔΕΑ/ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να προβάλει και να προωθεί το θεσμό των επιχειρηματικών αγγέλων στη χώρα, καταλήγει η ανακοίνωση.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v