Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβγάτισαν κατά 300 εκατ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου

Αντιστροφή της τάσης ταχείας μείωσης των οφειλών φορέων του κράτους καταγράφεται στα στοιχεία του Ιανουαρίου. Οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης πρωταγωνιστούν στα χρέη. Η εικόνα στις επιστροφές φόρου.

Αβγάτισαν κατά 300 εκατ. ευρώ τα φέσια του Δημοσίου

Αυξημένα κατά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ εμφανίζονται στα τέλη του Ιανουαρίου τα φέσια φορέων του δημοσίου προς την αγορά.

Στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι μετά από δυο μήνες σημαντικής μείωσης (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) τον Ιανουάριο η εικόνα αντιστράφηκε. Ετσι, στα τέλη του συγκεκριμένου μήνα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο από φορείς του Δημοσίου, όσο και από εκκρεμούσες επιστροφές φόρων έφτασαν τα 4,828 εκατ. ευρώ (3,602 και 1,226 εκατ. ευρώ αντίστοιχα) έναντι 4,516 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και ειδικά στον ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα οι συνολικές οφειλές των Ταμείων ανέρχονταν σε 2,238 δισ. έναντι 2,024 δισ. τον Δεκέμβριο, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. (από 1,136 δισ.) προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ.

 

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v