Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το διπλό μήνυμα Nouy σε τράπεζες και κυβέρνηση

«Μεγάλη» πρόκληση, χαρακτήρισε η επικεφαλής του SSM τη μείωση των κόκκινων δανείων. Η εταιρική διακυβέρνηση, η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και οι νομοθετικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο επίκεντρο των συναντήσεων.

Το διπλό μήνυμα Nouy σε τράπεζες και κυβέρνηση

Διπλό μήνυμα σε κυβέρνηση και τράπεζες να επισπεύσουν τη διαδικασία μείωσης των κόκκινων δανείων έστειλε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντανιέλ Νουί, μετά τις επαφές που είχε χθες τόσο με την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και με τα υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών.

Στη δίωρη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αλλά και τους διευθύνοντες συμβούλους των ομίλων, η πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων μπορεί να μονοπώλησε το ενδιαφέρον, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε και στην εταιρική διακυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προεδρείο της Ένωσης τόνισε ότι «το νέο θεσμικό πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης είναι διαφανές, αξιόπιστο και σύγχρονο μεν, υπερβολικό και σε βάρος των Ελλήνων (σ.σ. στελεχών) δε».

Η κ. Νουί από την πλευρά της παρακολουθούσε με προσοχή τις τοποθετήσεις και παρουσιάσεις των τραπεζικών στελεχών και το ενδιαφέρον της επικεντρώθηκε στην ανάγκη των βημάτων που πρέπει να γίνουν προκειμένου να διευκολυνθεί η ενεργή και αποδοτική διαχείριση των κόκκινων δανείων. Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι όλες οι εκκρεμότητες θα ψηφισθούν από την Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Όσο για τις εκκρεμότητες αφορούν στην ασυλία των τραπεζικών στελεχών που θα βάλουν την υπογραφή τους στις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στις αλλαγές στον νόμο Σταθάκη, στην επιμήκυνση του χρόνου για τον αναβαλλόμενο φόρο, στην ψήφιση του εξωδικαστικού κ.ά.

Στην ΤτΕ

Οι νομοθετικές αλλαγές αποτέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το βασικό θέμα στη συνάντηση της κ. Νουί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στην οποία παρευρέθη και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v