Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώνεται παράταση για τις πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ

Η ημερομηνία πληρωμής των εισφορών, μετά και την παράταση που είχε δώσει ο ΕΦΚΑ, λήγει αύριο 17 Μαρτίου. Τα προβλήματα με την ανάρτηση των ειδοποιητηρίων και τα λάθη.

Ανακοινώνεται παράταση για τις πληρωμές εισφορών στον ΕΦΚΑ

Νέα παράταση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης για την πληρωμή των εισφορών, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με τα ειδοποιητήρια στους ασφαλισμένους, κυρίως αυτούς με παράλληλη απασχόληση.

Η ημερομηνία πληρωμής των εισφορών Ιανουαρίου λήγει την Παρασκευή 17 Μαρτίου και όπως έγραφε το euro2day.gr, δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ταμείου τα ειδοποιητήρια πληρωμών τουλάχιστον 60.000 μισθωτών με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών, αλλά και άλλων 31.000 μηχανικών μισθωτών που είχαν ενεργό μπλοκάκι το 2015, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να διατηρούν μπλοκάκι το 2017.

Τα προβλήματα κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του νέου υπερταμείου παραμένουν σημαντικά, όμως στελέχη της διοίκησης εμφανίζονται αισιόδοξα ότι ο στόχος για τα έσοδα θα επιτευχθεί. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας τουλάχιστον 628.000 ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες είχαν καταβάλει τις εισφορές Ιανουαρίου, με τα έσοδα από τους μη μισθωτούς να προσεγγίζουν πλέον τον στόχο των 130 εκατ. ευρώ. 

Να σημειωθεί βέβαια ότι ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε εισπραξιμότητα της τάξης του 50% με 55%, όταν κατά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, ο πήχης είχε ανέβει στο 70% με 75%.

Επίσης, τα ειδοποιητήρια εξακολουθούν να περιέχουν σωρεία λαθών, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγκυκλίων, αλλά και επειδή υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία του 2015, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία των εσόδων έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και πολύ περισσότερο έως το κλείσιμο της χρονιάς, όταν θα έχουν γίνει και οι συμψηφισμοί με τα εισοδήματα του 2016.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή λήγει επίσης και η προθεσμία υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v