Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκαν 11,5% τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε 11 χρόνια

Στο 75% των κλινών που διαθέτουν τα νόμιμα ξενοδοχεία στην Αθήνα, οι παράνομες μισθώσεις ιδιωτικών κατοικιών, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ, Α. Βασιλικός. Μειωμένες 10% οι τιμές των δωματίων.

Μειώθηκαν 11,5% τα ξενοδοχεία της Αθήνας σε 11 χρόνια

Κατά 11,5% μειώθηκε ο αριθμός των ξενοδοχείων της Αθήνας σε σύγκριση με το 2005, παρά την επενδυτική «άνοιξη» της τελευταίας διετίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Κάνοντας έναν απολογισμό για το 2016, ο επικεφαλής της ΕΞΑΑΑ σημείωσε πως η πληρότητα των μονάδων ξεπέρασε τα επίπεδα της καλής χρονιάς του 2008, αλλά η τιμή των δωματίων παραμένει σε επίπεδα 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια χρονιά.

Μιλώντας για το φαινόμενο των βραχυχρόνιων μισθώσεων ιδιωτικών κατοικιών σε τουρίστες, ο Α. Βασιλικός ανέφερε πως ήδη το 2016 υπολογίστηκε ότι το δυναμικό τους αντιστοιχούσε στο 75% των συνολικών κλινών που διαθέτουν τα νόμιμα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ένα σενάριο, μάλιστα, η αντιστοιχία τους μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του 1 προς 1 από το 2018.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για ενστάσεις που διατηρεί η Ένωση των Ξενοδόχων για το σχετικό νομοσχέδιο. Έθεσε, ωστόσο, ως προτεραιότητα την εφαρμογή του και τις εκ των υστέρων διορθωτικές παρεμβάσεις σε αυτό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v