Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Ως το τέλος Μαρτίου η ανάδειξη νέου CEO

Στόχος είναι η διαδικασία να τρέξει γρήγορα και στις 28 Μαρτίου να έχει παραδοθεί στον Υπ. Οικονομικών η short list με τους υποψηφίους. Ποια πρόσωπα ξεχωρίζουν. Αυξήθηκε το εύρος της αμοιβής για τον νέο CEO.

ΤΧΣ: Ως το τέλος Μαρτίου η ανάδειξη νέου CEO

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάδειξη νέου διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς η Επιτροπή Επιλογής έκρινε ότι αυτή τη φορά το πλήθος και η ποιότητα των βιογραφικών είναι τέτοια, που επιτρέπει την κατάρτιση short list στον υπουργό Οικονομικών.

Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου. Αμέσως μετά η Stanton Chase Βιέννης, που λειτουργεί ως σύμβουλος, απέστειλε στην Επιτροπή Επιλογής τα βιογραφικά όσων πληρούν τις προδιαγραφές.

Η Επιτροπή Επιλογής συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας και αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία των συνεντεύξεων με τους υποψηφίους.

Στόχος είναι η διαδικασία να τρέξει γρήγορα και στις 28 Μαρτίου να έχει παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών η short list με τους υποψηφίους που θεωρεί ως καταλληλότερους η Επιτροπή. Ο υπουργός θα επιλέξει μεταξύ των δύο ή τριών υποψηφίων και θα καθορίσει τις ετήσιες αποδοχές του νέου CEO.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου οκτώ υποψηφιότητες, τα βιογραφικά των οποίων πληρούν τις προδιαγραφές, που έχει θέσει η Επιτροπή Επιλογής.

Μεταξύ αυτών είναι ο Ερίκ Τουρέ, νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, ο Χριστόφορος Στράτος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ο Σπ. Παντελιάς Διευθυντής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην ΤτΕ, ο Τ. Δουμάνογλου, διευθύνων σύμβουλος της Insight Capital, ο Αθανάσιος Πετρόπουλος, πρώην στέλεχος με θητεία σε θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία καθώς και τρεις ξένοι.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε να αυξήσει το εύρος αμοιβής για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο ( CEO) του Ταμείου, προκειμένου να μην αποβεί και η εν εξελίξει διαδικασία άκαρπη. Το εύρος αμοιβών ορίστηκε στις 180 ως 270 χιλ. ευρώ, (σ.σ. στις δύο προηγούμενες ανεπιτυχείς απόπειρες κυμαινόταν μεταξύ 180 με 220 χιλ. ευρώ).

Όσον αφορά στη διάρκεια της θητείας η πρόσκληση αναφέρει ότι ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 4 του Ν. 3864/2010 που σημαίνει ότι αφορά σε αντικατάσταση παραιτηθέντος ( σ.σ του κ. Αρ. Ξενόφου) μέλους. Η διάρκεια του διορισμού δύναται να ανανεωθεί, αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2020.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής έτρεξε νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από την short list τον κ. Β. Κατσικιώτη τον οποίο διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Για σειρά από λόγους ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς στην πραγματικότητα να αναλάβει ποτέ καθήκοντα, ενώ και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που απέβη άκαρπη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v