Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυκλική Οικονομία: Ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα με ενίσχυση τεχνογνωσίας

Μεταφορά τεχνογνωσίας στα κράτη μέλη ζήτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση που έγινε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Κυκλική Οικονομία: Ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα με ενίσχυση τεχνογνωσίας

Ενίσχυση της τεχνογνωσίας στα Kράτη - μέλη που υστερούν σε τεχνογνωσία στην Κυκλική Οικονομία, όπως είναι η Ελλάδα, ώστε να γίνουν άμεσα επενδύσεις και δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ζήτησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την ψήφιση δέσμης μέτρων για την κυκλική οικονομία, η κυρία Σπυράκη, αναφέρθηκε:

Α: Στην διαφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα στα Κράτη - μέλη και ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε όσους υστερούν, όπως η Ελλάδα, και η ανταλλαγή καλών πρακτικών

Β: Στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα επενδύσεις στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας που θα δώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η ευρωβουλευτής: «Μπορούμε να έχουμε το ίδιο επίπεδο ευημερίας χρησιμοποιώντας μόλις το 10% των πόρων, την ώρα που το 49% του ψωμιού θάβεται στις χωματερές μαζί με απορρίμματα που περιέχουν πολύτιμα υλικά, ενώ από την ευρωπαϊκή αγορά λείπουν υλικά για ανακυκλώσιμες συσκευασίες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v