Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για να έρθουν... πιο κοντά Αθήνα-δανειστές

Οι υπουργοί διαπραγματεύονται εξ αποστάσεως με τους επικεφαλής των δανειστών. Παραμένουν οι διαφορές στο μέτωπο της ενέργειας και η πίεση για πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Εργασιακά, ασφαλιστικό, δημοσιονομικά στο τραπέζι.

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για να έρθουν... πιο κοντά Αθήνα-δανειστές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές στα μεγάλα θέματα.

Η αρχή έγινε με τον Γ. Σταθάκη και τα ενεργειακά και συνεχίζεται με την Εφη Αχτσιόγλου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 14:30 και από την αρχή καθώς φαίνεται ανέδειξε τις μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές στα ενεργειακά θέματα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε το Euro2day.gr ότι οι δανειστές ζητούν πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει περισσότερο χρόνο με χαρακτηριστική την αποστροφή του συγκεκριμένου στελέχους «εφαρμόζεται μια πολιτική με στόχο να τα δούμε όλα έως το τέλος του έτους».

Χαριτολογώντας ανέφερε «τσακωθήκαμε δύο ώρες, αλλά ελπίζω ότι θα βρούμε λύση μέχρι τη Δευτέρα». Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε, ότι «επιχειρούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συμφωνίας στο MoU, δυο τρεις παραγράφους, έως τη Δευτέρα».

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν άμεσα την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και όχι να εξεταστεί το θέμα ως εναλλακτική αν δεν προχωρήσει το άνοιγμα της αγοράς μέσω των ΝΟΜΕ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v