Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με υπογραφή Σπίρτζη η επέκταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος

Ο υπουργός υποδομών υπέγραψε την απόφαση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση του Μαξίμου για το θέμα. Ανοίγει ο δρόμος και για πώληση του 30% από το ΤΑΙΠΕΔ.

Με υπογραφή Σπίρτζη η επέκταση της σύμβασης του Ελ. Βενιζέλος

Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" με την "Αερολιμήν Αθηνών".

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η "Καθημερινή", ο κ. Σπίρτζης υπέγραψε, έπειτα από αρκετές ημέρες καθυστερήσεων, με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επέκταση της σύμβασης κατά 20 χρόνια (μέχρι το 2046) αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, όπως και σειρά άλλων θεμάτων που συνδέονται με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σημειώνεται πως η "Αερολιμήν Αθηνών" διοικείται από εταιρεία που ελέγχει το καναδικό fund PSP το οποίο κατέχει και το 40%. Το υπόλοιπο 55% της "Αερολιμήν Αθηνών" ανήκει στο δημόσιο (το 30% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) και το 5% σε μέλη της οικογένειας Κοπελούζου.

Η έγκριση της επέκτασης της σύμβασης παραχώρησης μέχρι το 2046 ανοίγει και το δρόμο για την πώληση του 30% που ελέγχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v