Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατ. τουριστών

Ο τουρισμός άντεξε στην κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Αν. Ανδρεάδη και το... χαμένο στοίχημα.

Τσίπρας: Ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατ. τουριστών

Συνεχής είναι η ανοδική πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρέπει να είστε από τους λίγους Έλληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη και συμπλήρωσε ότι το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα. Ο τουρισμός άντεξε στην κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο τουρισμός είναι μια προστιθέμενη αξία στην οποία πρέπει να γίνουν πράγματα και να έχουμε πολλαπλασιαστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν στα 19 έως 20 δισ. ευρώ, με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζει τα 35 εκατομμύρια.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι: «Η εικόνα που έχω είναι ότι πάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης».

Αναλυτικότερα, εξερχόμενος από τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ δήλωσε: 

«Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017. Η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος. Πρέπει βέβαια να πούμε ότι μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως θυμάστε, είχαμε βάλει ένα στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, το οποίο με μεγάλη μας χαρά χάσαμε. Κατά τη διάρκεια του δείπνου που θα παραθέσουμε στον Πρωθυπουργό, θα έχουμε πρόσθετο χρόνο να συζητήσουμε εκτενέστερα σχετικά με τη στρατηγική του τομέα, τις προοπτικές του καθώς και το όραμά μας για τη χώρα.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v