Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Τα εργασιακά το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ

Η «ιδεολογική σύγκρουση» ανάμεσα στο ΔΝΤ και στην ελληνική κυβέρνηση δυσκολεύει την επίτευξη συμφωνίας στα εργασιακά, υποστηρίζει άρθρο της WSJ.

WSJ: Τα εργασιακά το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συζήτησαν τα ζητήματα που παραμένουν άλυτα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν σημειώθηκε καμία εντυπωσιακή πρόοδος στα εργασιακά, μεταδίδει η WSJ.

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απορρίπτει οποιαδήποτε αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει. Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο θέλει να αποκαταστήσει τις εξουσίες των συνδικάτων στη διαπραγμάτευση των συλλογικών συμβάσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας.

Η ιδεολογική σύγκρουση ανάμεσα στην ορθοδοξία της ελεύθερης αγοράς του ΔΝΤ και την προσκόλληση του ΣΥΡΙΖΑ στην παράδοση της ευρωπαϊκής αριστεράς, βάζει σε κίνδυνο μια συμφωνία την οποία χρειάζονται η Ελλάδα και η Ευρώπη για να αφήσουν πίσω την οκταετή κρίση της χώρας, τονίζει το δημοσίευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v