Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» στα εμπορικά hotspots από τις μεγάλες αλυσίδες

Οι αλυσίδες Forever 21, Public και Intersport τοποθετούνται στην αγορά του αθηναϊκού κέντρου και αναβιώνουν εμπορικά σημεία που είχαν λουκέτο επί μακρόν, λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Ανάσα» στα εμπορικά hotspots από τις μεγάλες αλυσίδες

Η διόρθωση των ενοικίων στο αθηναϊκό κέντρο δίνει το «πράσινο» φως για νέες επενδύσεις στη λιανική, οι οποίες αν και κρίνονται επιλεκτικές και λελογισμένες, εν τούτοις αναζωπυρώνουν το εμπορικό ενδιαφέρον σε αγορές και περιοχές της πρωτεύουσας.

Ανοίκιαστα καταστήματα -μετά από μακρά περίοδο αναμονής που ξεπερνά ακόμη και τη διετία- αποκτούν και πάλι μισθωτές, κυρίως ισχυρά brand names αλυσίδων που «υπόσχονται» να αποτελέσουν προορισμό για τους καταναλωτές. Παράλληλα, αλυσίδες που απείχαν συνειδητά από την «ακριβή» περιοχή του κέντρου αποκτούν νέες θέσεις και επιδιώκουν περαιτέρω ανάπτυξη.

«Η κρίση επέτρεψε την κάθοδό μας στο κέντρο, μετά τη γενναία διόρθωση τιμών στα μισθώματα» εξηγεί ο CEO του ομίλου Φoυρλής, κ. Απ. Πεταλάς, αναφερόμενος στη δημιουργία ενός νέου καταστήματος αθλητικών της αλυσίδας Intersport επί της οδού Σταδίου. Το κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος Μαρτίου, «προλαβαίνοντας» την αναζωογόνηση της ζήτησης λόγω Πάσχα.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, η βασική αρχή της Intersport είναι η λειτουργία κερδοφόρων και αποτελεσματικών σημείων πώλησης, την οποία υπηρέτησε παραμένοντας «κοντά» αλλά όχι «μέσα» στις αγορές αιχμής. Η κρίση ωστόσο και ο εξορθολογισμός των μισθωμάτων οδήγησε σε νέες αποφάσεις, φέρνοντας τελικώς την Intersport σε κεντρική αγορά.

Ανάλογη κίνηση πραγματοποιεί και η αλυσίδα Public, η οποία εγκαινιάζει ένα νέο σημείο πώλησης στο Κολωνάκι, επί της οδού Σκουφά, πολύ κοντά στην πλατεία Κολωνακίου. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα θα στεγαστεί σε ακίνητο (όπου κατά το παρελθόν φιλοξενούνταν μονοθεματικό κατάστημα της Diesel), το οποίο παραμένει κλειστό για περισσότερο από τρία χρόνια.

Αναγέννηση σημείου πραγματοποιεί με την είσοδό της στην ελληνική αγορά και η αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα ένδυσης Forever 21. Εγκαινιάζοντας την 1η Απριλίου το πρώτο της σημείο στην οδό Ερμού, αφενός σηματοδοτεί εξελίξεις για τον ανταγωνισμό στην αγορά ένδυσης, αλλά παράλληλα «ζωντανεύει» ένα κτίριο επί του εμπορικότερου δρόμου της χώρας, που έμεινε ανενεργό εδώ και χρόνια, μετά την κατάρρευση της εγχώριας αλυσίδας Sprider.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v