Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντ. Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο

Αξονες του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις για διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζει η βουλευτής της ΝΔ.

Ντ. Μπακογιάννη: Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών που υπονομεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας. Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με υπέρμετρους φόρους, οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 βαλτώνουν αδικαιολόγητα, η πολιτική αβεβαιότητα αποθαρρύνει τις επενδύσεις. Συνακόλουθα, η Κυβέρνηση δεν διαθέτει εκείνον τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιήσει το δοκιμαζόμενο παραγωγικό δυναμικό του τόπου.

Η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που συνέταξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με σημαντική καθυστέρηση, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία για τις επιδόσεις της στον τομέα της ανάπτυξης. Με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, το σχέδιο παραθέτει ήδη εγκεκριμένες ή εφαρμοζόμενες δράσεις, αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία. Και αντί μιας ολοκληρωμένης δέσμης θεσμικών μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και κατάλληλης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προτείνει αναποτελεσματικά μέτρα πρόσκαιρης ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά.

Η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, προσελκύοντας επενδύσεις που παράγουν πλούτο και δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Άξονες του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης που θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας (επιχειρηματικό περιβάλλον, μείωση φορολογίας, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση) και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v