Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Αξιολόγηση, καταθέσεις, κόκκινα δάνεια, ρευστότητα και οι προοπτικές ανάκαμψης ήταν τα βασικά θέματα που έθεσαν μεγάλοι επενδυτές στο Roadshow του Λονδίνου. «Πληγή» η αβεβαιότητα. Πώς απάντησαν οι τραπεζίτες.

Οι φόβοι των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Η εκροή καταθέσεων, η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και φυσικά η αξιολόγηση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των διαχειριστών κεφαλαίων στις συζητήσεις με τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών στο συνέδριο που διοργάνωσε η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις με τα κλιμάκια της Εθνικής και της Eurobank και σήμερα θα γίνουν οι επαφές με τα στελέχη της Alpha Bank και της Πειραιώς. Το τελευταίο μεγάλο roadshow είχε γίνει στη βρετανική πρωτεύουσα τον Ιανουάριο και είχε διοργανωθεί από την Deutsche Bank.

Οι ερωτήσεις των fund managers ήταν, σύμφωνα με τα στελέχη που συμμετείχαν, σχεδόν μονότονες και περιστρέφονταν γύρω από την αξιολόγηση και τις συνέπειες αυτής στην οικονομία και στις τράπεζες.

«Εξέφρασαν επιφυλάξεις για την επίτευξη της πρόβλεψης για 2,7% ΑΕΠ το 2017 και για τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων», αναφέρει στέλεχος στο Euro2day.gr. Για την αξιολόγηση, πέραν των ερωτήσεων για το πότε θα κλείσει ή ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, οι διαχειριστές κεφαλαίων ρωτούσαν επίμονα αν οι τράπεζες έχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση έχει plan b, με στόχο την αποπληρωμή των λήξεων του Ιουλίου με ίδια ρευστότητα.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη των τραπεζών προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις αιτίες της καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης, με το επιχείρημα ότι τα μέτρα είναι δύσκολα και απαιτείται χρόνος προκειμένου να τα διαχειρισθεί η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v