Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηθεοδοσίου: Δεν πάει άλλο με τα ανασφάλιστα οχήματα

Η συνάντηση με τον Γ. Πιτσιλή διεξήχθη σε κλίμα καλών προθέσεων και αναλύθηκε λεπτομερώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων η οποία όμως τοποθετείται στα μέσα Μαΐου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χατζηθεοδοσίου: Δεν πάει άλλο με τα ανασφάλιστα οχήματα

«Δεν πάει άλλο η αδιαφορία της πολιτείας για τα ανασφάλιστα οχήματα». Με την ηχηρή αυτή επισήμανση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου (φωτό) επισκέφθηκε τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή και του μετέφερε το κλίμα δυσφορίας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την αδικαιολόγητα χρονίζουσα αυτή εκκρεμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Μάλιστα σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. ζήτησε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, στον βαθμό δικαιοδοσίας της, προκειμένου να δοθεί τέλος στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων καθώς όπως είπε, διέκρινε καλές προθέσεις, έλαβε διαβεβαιώσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός μέχρι να δει ότι πράγματι θα ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού τους.

Η συνάντηση με τον κ. Πιτσιλή διεξήχθη σε κλίμα καλών προθέσεων και αναλύθηκε λεπτομερώς η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, η οποία όμως τοποθετείται στα μέσα Μαΐου. Όπως εξήγησε ο διοικητής και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που συμμετείχαν στον διάλογο, εξετάζονται τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, ώστε να εντοπιστούν οι περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και παράλληλα ποιοι από αυτούς δεν έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τα ευρήματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθούν πρώτα αυτοί που έχουν εντοπιστεί και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες πιστοποίησης του ευρήματος ή διαφωνίας και εν συνεχεία αφού προκύψουν αποτελέσματα θα γίνει το δεύτερο βήμα, που είναι η ειδοποίηση, η επιβολή προστίμων και η υποχρέωση των περιπτώσεων αυτών να ασφαλιστούν.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. που συνοδευόταν από τον κ. Νίκο Λεβετσοβίτη, Α' Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., τον κ. Παναγιώτη Κολλάρο Οικονομικό Επόπτη του Ε.Ε.Α., τον κ. Κων/νο Λάμπρου, Πρόεδρο του Τμήματος Υπηρεσιών του Ε.ΕΑ και μέλος ΔΣ του Ε.Ε.Α. και την κα Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΕΑΔΕ), άκουσε τη διαδικασία που ακολουθείται και ζήτησε την επίσπευσή της καθώς, όπως εξήγησε, είναι ολέθριες οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τα ανασφάλιστα και επισήμανε ότι επί σειρά ετών ακούσια ή εκούσια «υποθάλπονται» και δεν αποκαλύπτονται.

Απέδωσε ευθύνες προς κάθε αρμόδιο για την επί τρία έτη μη εφαρμογή της νομοθεσίας ( Ν 4141/2013, αρθ. 26) και την αντιμετώπιση του επικίνδυνου για την κοινωνία φαινομένου κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων.

Τα οχήματα αυτά, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εμπλέκονται σε ατυχήματα και προκαλούν αλυσιδωτές βλάβες όχι μόνο στην οικονομία που χάνει έσοδα αλλά και σε πολίτες, σε εταιρείες, σε θεσμικούς φορείς και όλους όσοι καλούνται εκ της ευθύνης τους και της θέσης τους να λειτουργήσουν έχοντας «απέναντί τους» μια περίπτωση «ανασφάλιστου».

Επίσης ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε πώς είναι κοινωνική αδικία κάποιοι να πληρώνουν για να είναι ασφαλισμένοι και νομοταγείς και κάποιοι άλλοι να κυκλοφορούν παράνομα, με την ανοχή των μηχανισμών του κράτους και την αδυναμία του να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χατζηθεοδοσίου ζήτησε άμεσα να προχωρήσει η ενεργοποίηση της νομοθεσίας, να μη χαθεί άλλος χρόνος και να σταματήσουν να πληρώνουν το «μάρμαρο» μονίμως οι συνεπείς πολίτες και όχι αυτοί που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους της πολιτείας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v