Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΝΤ: Εγινε πρόοδος, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Τα γνωστά «αγκάθια» εργασιακού και ασφαλιστικού στο επίκεντρο των συζητήσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου. Δεν έχουμε επαφή με την αντιπολίτευση δηλώνει, αλλά θυμίζει ότι έχει ζητηθεί στο παρελθόν «συναίνεση».

ΔΝΤ: Εγινε πρόοδος, χρειάζεται ακόμα δουλειά

Οι συζητήσεις είναι ζωντανές, έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά κυρίως σε ασφαλιστικό και εργασιακά, ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Ο κ. Ράις, στην ενημέρωση που έκανε, σημείωσε πως «έχει υπάρξει πρόοδος, αλλά θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά για να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές» και κατονόμασε τα γνωστά «αγκάθια» σε ασφαλιστικό και εργασιακά.

Χωρίς να δίνει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συζητήσεων, ο κ. Ράις σημείωσε ότι «οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες μεταξύ των αρχών και των θεσμών. Το ΔΝΤ είναι εκεί. Οι συζητήσεις είναι ζωντανές. Δεν θα κάνω υποθέσεις για τον χρόνο ολοκλήρωσής τους, αλλά κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο το Ταμείο να ζητήσει δέσμευση από την πλευρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη συμφωνία, δεν το απέκλεισε. «Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει ισχυρή ιδιοκτησία για την επιτυχία του προγράμματος. Δεν έχουμε επαφή με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά είναι αλήθεια πως έχουμε ζητήσει στο παρελθόν συναίνεση από την αντιπολίτευση. Ωστόσο, αυτό το ζητάμε όταν υπάρχει συμφωνία στην κατεύθυνση ενός προγράμματος. Προς το παρόν απέχουμε από αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v