Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EEΘ: Πρόγραμμα στήριξης για επαγγελματίες με οικονομικά προβλήματα

Το πρόγραμμα «Στηρίζω» προβλέπει την χορήγηση προπληρωμένων καρτών με το ποσό των 200 ευρώ για την καθεμία, το οποίο μπορεί να διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων καταναλωτικών αγαθών.

EEΘ: Πρόγραμμα στήριξης για επαγγελματίες με οικονομικά προβλήματα

Την τρίτη φάση του προγράμματος «Στηρίζω» ανακοινώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρόγραμμα που προβλέπει την οικονομική στήριξη μελών του ΕΕΘ που, λόγω της κρίσης, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να στερούνται μέχρι και τα βασικά.

Το «Στηρίζω» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρυσι το Πάσχα και για δεύτερη τα περασμένα Χριστούγεννα. Προβλέπει την χορήγηση προπληρωμένων καρτών με το ποσό των 200 ευρώ για την καθεμία, το οποίο μπορεί να διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων καταναλωτικών αγαθών.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχ. Ζορπίδης, «το πρόγραμμα απευθύνεται σε μέλη του ΕΕΘ που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει απαθής απέναντι σε εικόνες φτώχειας συναδέλφων. Έτσι, μελέτησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα "Στηρίζω" το οποίο ήδη εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο».

Όπως τόνισε ο κ. Ζορπίδης, το πρόγραμμα "Στηρίζω" εκτός από ένα χέρι βοηθείας στους επαγγελματίες που χτυπήθηκαν από την κρίση, συνδράμει και στον εμπλουτισμό της κίνησης στην αγορά, καθώς τα χρήματα της οικονομικής συνδρομής προς τους δικαιούχους θα καταλήξουν στην Αγορά της πόλης, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Η κάρτα δικαιούχου του «Στηρίζω» λειτουργεί σαν μία απλή χρεωστική κάρτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων ή εστίασης, που διαθέτει P.O.S.

Δικαιούχοι του «Στηρίζω» θα είναι άτομα τα οποία είναι μέλη του ΕΕΘ και έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 7.500 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, κάτι που θα αποδεικνύεται από τα έγγραφα (Ε1, Ε2 και Ε9) που θα ελεγχθούν από ειδική επιτροπή.

Το Επιμελητήριο θα δέχεται τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v