Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη Ε.Ε. στη σιδηροδρομική σύνδεση Αιγαίου - Ευξείνου Πόντου

Το ελληνοβουλγαρικό σχέδιο για σιδηροδρομική παράκαμψη του Βοσπόρου, μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς συζήτησε ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης με την επίτροπο Μεταφορών V. Bulc.

Στήριξη Ε.Ε. στη σιδηροδρομική σύνδεση Αιγαίου - Ευξείνου Πόντου

H επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. Violetta Bulc «αντιλαμβάνεται πλήρως την σημασία της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου, με παράλληλη ανάπτυξη των εμπορευματικών κέντρων των λιμανιών και θα υποστηρίξει τα επόμενα βήματα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας προς την κατεύθυνση υλοποίησης της υπό διαμόρφωση διακρατικής αυτής συνεργασίας με ταυτόχρονη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών αναφέρεται πως η κα Bulc συναντήθηκε στη Σόφια με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, στο περιθώριο της Περιφερειακής Διάσκεψης για τις Επενδύσεις στις Μεταφορές που διοργάνωσε η Κομισιόν. Στο υπουργείο υποστηρίζουν πως η επίτροπος «υποστηρίζει την ελληνική πρόταση για χρηματοδότηση σχεδίων ψηφιακών συστημάτων έργων υποδομών συνδυασμένων μεταφορών και έργων αστικών μεταφορών».

Ο κ. Σπίρτζης είχε διμερή συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Hristo Alexiev. «Οι δύο χώρες επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά για την υλοποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ευξείνου Πόντου - Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης κοινής χρηματοδότησης», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών.

Επίσης, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του κάθετου οδικού άξονα σύνδεσης της Εγνατίας οδού με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο νομό Ροδόπης συζήτησαν τη δυνατότητα σύντομης υλοποίησης και του οδικού άξονα μέσω Ξάνθης. Με τα έργα αυτά παρέχεται η δυνατότητα καλύτερων προσβάσεων στους οδικούς μεταφορείς.

Στη Διάσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Μεταφορών των κρατών μελών Συνοχής της Ε.Ε., των Δυτικών Βαλκανίων και των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, ευρωβουλευτές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, της ΕΤΕπ και άλλων διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών καθώς και ιδιωτικοί φορείς που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών. Σε πολλές παράλληλες διασκέψεις, οι παριστάμενοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα σχεδιασμού μεταφορικών συστημάτων, στρατηγικής επενδύσεων, νέων μηχανισμών χρηματοδότησης, προώθησης «καθαρών» μεταφορών κ.λπ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v