Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup μετά το σάλο

Ορισμένες κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εκμεταλλευτούν την κατακραυγή κατά του Ντάισελμπλουμ ώστε να πιέσουν για την αντικατάσταση του, σύμφωνα με πηγές του Reuters. Οι συνέπειες για την ελληνική αξιολόγηση.

Αβέβαιο το μέλλον του Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup μετά το σάλο

Η κατακραυγή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μπορεί να οδηγήσουν στην καρατόμηση του και να περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών αναμενόταν να ανανεώσει τη θητεία του ως επικεφαλής του Eurogroup. Ωστόσο, η δήλωση του ότι οι χώρες του Νότου ξόδεψαν τα λεφτά τους σε «ποτά και γυναίκες» φαίνεται να μειώνει τις πιθανότητες του να επανεκλεγεί.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν στο Reuters πως κάποιες κυβερνήσεις θα χρησιμοποιήσουν το περιστατικό ως δικαιολογία ώστε να πιέσουν για μια αντικατάσταση του κ. Ντάισελμπλουμ.

«Δεν πρόκειται για μια ανώδυνη αναταραχή, γιατί έχει πολλούς εχθρούς στο Νότο και περίμεναν κάτι σαν και αυτό για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον του» ανέφερε ο αξιωματούχος.

«Η κατακραυγή για τις δηλώσεις του σίγουρα θα έχει αντίκτυπο στις πιθανότητες του να γίνει ο μόνιμος επικεφαλής του Eurogroup, αν ληφθεί μια απόφαση για ένα μόνιμο επικεφαλής» σημείωσε δεύτερος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η αβεβαιότητα γύρω από τη διαδοχή του κ. Ντάισελμπλουμ μπορεί να διαταράξει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v