Ποια ομάδα πανεπιστημίου κέρδισε στον τοπικό διαγωνισμού του CFA Institute

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας.

Ποια ομάδα πανεπιστημίου κέρδισε στον τοπικό διαγωνισμού του CFA Institute

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ CFA (CFA Society Greece) ανακοινώνει πως η ομάδα του «Tμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναδείχτηκε νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού του CFA Institute Research Challenge και θα ταξιδέψει στην Πράγα, όπου στις 26 Απριλίου 2017 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας ομάδες Πανεπιστημίων προερχόμενες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος την επόμενη ημέρα.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, είχαμε τη συμμετοχή επτά (7) ομάδων από τα ακόλουθα έξι (6) Πανεπιστήμια:

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2 ομάδες)
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• ALBA Graduate Business School
• Hellenic American University
• International Hellenic University

Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση που αφορούσε την εταιρεία «ΟΠΑΠ ΑΕ», η οποία κατέληγε σε σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση των προτάσεών τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της τραπεζικής στην Ελλάδα.

Την νικήτρια ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών απαρτίζουν οι φοιτητές Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, Βασίλειος Σύρμος, Μιχαέλα Θεοδώρου, Σοφία Πανταζή, Νικόλαος Αθανασούλιας με academic advisor της ομάδας την καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κα Όλγα - Χαρά Παυλοπούλου και Μέντορα τον  κ. Ιωάννη Ρίτσιο, CFA, Head of Discretionary Asset Management at National Bank of Greece Asset Management .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v