Σταθάκης: Ασφυκτική η πίεση για την πώληση μονάδων

(upd) Την απαίτηση των δανειστών μετέφερε στη ΓΕΝΟΠ ο υπ. Ενέργειας, σύμφωνα με δηλώσεις συνδικαλιστών. Ζώνη άμυνας για να μην μπουν στο πακέτο υδροηλεκτρικές μονάδες. Για κινητοποιήσεις που θα θυμίζουν 2014 προειδοποιούν οι εργαζόμενοι.

Σταθάκης: Ασφυκτική η πίεση για την πώληση μονάδων

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση.

Την εικόνα αυτή, που έχει μεταδώσει το Euro2day.gr, μετέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στο προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔEΗ, σε συνάντηση που είχε πριν από λίγη ώρα στην οδό Μεσογείων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Γιώργου Αδαμίδη στο Euro2day.gr, «ο υπουργός μάς ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε κάτω από ασφυκτικές πιέσεις στις Βρυξέλλες για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ», λέει ο κ. Αδαμίδης και συνεχίζει: «Ο κ. Σταθάκης μάς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει την πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών», αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά την παραχώρηση στον ανταγωνισμό λιγνιτικών μονάδων.

Ο κ. Σταθάκης, σύμφωνα πάντα με όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο Euro2day.gr, «μας έκανε γνωστό ότι οι δανειστές επισήμαναν στην κυβέρνηση πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει, αν δεν συμφωνηθεί και το θέμα των μονάδων παραγωγής ρεύματος».

Κατόπιν τούτων, ο κ. Αδαμίδης υπογραμμίζει στο Euro2day.gr ότι «εμείς οι εργαζόμενοι θα κινηθούμε και συνδικαλιστικά αλλά και νομικά κατά της πώλησης μονάδων. Οι κινητοποιήσεις μας θα είναι αντίστοιχες με εκείνες του 2014, όταν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο της "μικρής ΔEΗ"».

Συνεχίζεται η ενημέρωση

Σε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα ενεργειακά, θα υπάρξουν ανακοινώσεις όταν αυτές ολοκληρωθούν. Αυτό υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το επίμαχο θέμα και τονίζουν: «Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων καθώς αυτές συνεχίζονται», λένε και συνεχίζουν αναφορικά με τη συνάντηση του υπουργού Γιώργου Σταθάκη με τη ΓΕΝΟΠ και αύριο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους βουλευτές των νομών: «Το υπουργείο έκρινε σκόπιμο στην παρούσα φάση να ενημερώσει τους κοινωνικούς εταίρους (σ.σ. ΓΕΝΟΠ) και τους θεσμικούς εταίρους (σ.σ. αύριο με Περιφερειάρχη και βουλευτές».

Οι ίδιες πηγές εξηγούν τη σιγή... που τηρεί το υπουργείο: «Θα γίνουν ανακοινώσεις όταν υπάρξει σαφή εικόνα με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα ενεργειακά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v