Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Στον ΥΠΟΙΚ η short list για νέο CEO

Μεταξύ των τριών υποψηφίων περιλαμβάνονται ο Χρ. Στράτος, και δύο ξένα στελέχη. Κόπηκε από τη short list o Eric Tourret, νυν αναπληρωτής CEO του Ταμείου. Παραιτήθηκε από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ο Δ. Φραγγέτης.

ΤΧΣ: Στον ΥΠΟΙΚ η short list για νέο CEO

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς η Επιτροπή Επιλογής φέρεται να ολοκλήρωσε τον κύκλο αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων, καταθέτοντας στον υπουργό Οικονομικών short list με τρία πρόσωπα.

Μεταξύ των τριών υποψηφίων περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρ. Στράτος, νυν μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και δύο ξένα στελέχη. Ο κ. Eric Tourret, νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου δεν περιλαμβάνεται στη short list ενώ στελέχη, όπως οι κ.κ Σ. Παντελιάς και Τ. Δουμάνογλου, που επίσης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, απέσυραν τις υποψηφιότητές τους.

Ο υπουργός θα επιλέξει έναν μεταξύ τριών υποψηφίων και θα καθορίσει τις ετήσιες αποδοχές του νέου CEO.  Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε να αυξήσει το εύρος αμοιβής για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο ( CEO) του Ταμείου, προκειμένου να μην αποβεί και η εν εξελίξει διαδικασία άκαρπη. Το εύρος αμοιβών ορίστηκε στις 180 ως 270 χιλ ευρώ, (σ.σ στις δύο προηγούμενες ανεπιτυχείς απόπειρες κυμαινόταν μεταξύ 180 με 220 χιλ ευρώ).   

Όσον αφορά στη διάρκεια της θητείας η πρόσκληση αναφέρει ότι ο διορισμός θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την παρ. 5, του άρθρου 4 του Ν. 3864/2010, που σημαίνει ότι αφορά σε αντικατάσταση παραιτηθέντος (σ.σ του κ. Αρ. Ξενόφου) μέλους. Η διάρκεια του διορισμού δύναται να ανανεωθεί, αλλά δεν μπορεί να υπερβαίνει την 30η Ιουνίου 2020.

Εν τω μεταξύ την παραίτησή του από μέλος της τριμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ υπέβαλε, , ο κ. Δημ. Φραγγέτης. Η παραίτηση του εκπροσώπου της ΤτΕ ισχύει από τις 24 Απριλίου, προκειμένου να μην παραμείνει «ακέφαλο» το Ταμείο.

Αν η παραίτηση είχε άμεση ισχύ, θα έμενε μόνο ο κ. Eric Tourret μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής με αποτέλεσμα το ΤΧΣ να μην μπορεί να λειτουργήσει καθώς δεν θα υπήρχε ούτε η απαρτία των δύο τρίτων την οποία νομοθέτησε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Απριλίου αναμένεται η ΤτΕ να ορίσει νέο εκπρόσωπο στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ ενώ αναμένεται να έχει διορισθεί από τον υπουργό Οικονομικών και ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής έτρεξε νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από την short list τον κ. Β. Κατσικιώτη τον οποίο διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Για σειρά από λόγους ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς στην πραγματικότητα να αναλάβει ποτέ καθήκοντα, ενώ και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που απέβη άκαρπη. 

H ανακοίνωση του ΤΧΣ για την παραίτηση Φραγκέτη

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώνει ότι ο κ. Δημήτρης Φραγκέτης, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ, υπέβαλε την παραίτησή του με ισχύ από τις 24 Απριλίου 2017.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται στον νόμο του ΤΧΣ Ν.3864/2010 άρθρο 4 παρ. 3, θα προτείνει νέο Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v