Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΤΑΣΥ: Σε τιμές αγοράς οι συμβάσεις με εταιρείες security

Η φύλαξη των αμαξοστασίων θα εξακολουθήσει να γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες security, ακόμα και μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΕΛΑΣ για το υπόλοιπο δίκτυο, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ. Τι λέει για το κόστος.

ΣΤΑΣΥ: Σε τιμές αγοράς οι συμβάσεις με εταιρείες security

Απαραίτητες είναι οι συμβάσεις φύλαξης αμαξοστασίων και άλλων εγκαταστάσεων με εταιρείες security υποστηρίζει η διοίκηση της Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ). Σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή καταγγελίες για υπογραφή υψηλού κόστους συμβάσεων, αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ του ΟΑΣΑ και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, προκειμένου να αναλάβει η ΕΛΑΣ τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης.

Μέχρι να υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις με την ΕΛΑΣ, η ΣΤΑΣΥ «είναι υποχρεωμένη να υπογράφει συμβάσεις μικρής διάρκειας με ιδιωτικές εταιρείες security για τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της». Προσθέτει πως η φύλαξη των αμαξοστασίων της ΣΤΑΣΥ θα συνεχίσει να γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες security, καθώς η ΕΛΑΣ από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις δεν προβλέπεται να αναλάβει και αυτό το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη πρόσφατα σύμβαση διάρκειας ενός έτους και ύψους περίπου 750.000 ευρώ με εταιρεία security, για την 24ωρη φύλαξη των αμαξοστασίων».

Κατά τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, το ύψος όλων των συμβάσεων που υπογράφονται (μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας) καθορίζεται με βάση τον συνολικό αριθμό των εργατοωρών που απασχολούνται οι υπάλληλοι φύλαξης, αλλά και από το μέγεθος των συνολικών εγκαταστάσεων της ΣΤΑΣΥ, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση άνω των 200.000 τ.μ.

Το συμβατικό κόστος, «είτε πρόκειται για συμβάσεις μακράς είτε μικρής διάρκειας, προσδιορίζεται από τα εν γένει δεδομένα της αγοράς, αλλά και από το εύρος της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και των αναδόχων και βασίζεται στην τιμή της εργατοώρας, η οποία παραμένει σταθερή και προσδιορίζεται από τις τιμές του Υπουργείου Εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v