Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα και Κανάρια τα γκανιάν της TUI για το καλοκαίρι

Ανακάμπτουν οι κρατήσεις Ευρωπαίων ενόψει καλοκαιριού του 2017. Η αυξημένη ζήτηση για Ελλάδα και Κανάρια Νησιά αντιστάθμισε τη συνεχιζόμενη υποχώρηση σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, τονίζει η ταξιδιωτική εταιρία.

Ελλάδα και Κανάρια τα γκανιάν της TUI για το καλοκαίρι

Η TUI τόνισε πως οι πελάτες της εξακολουθούν να εγκαταλείπουν την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ ανακοίνωσε συνολική ανάκαμψη στις κρατήσεις από Ευρωπαίους ταξιδιώτες στην αρχή της περιόδου κρατήσεων για την καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η πάροχος πακέτων διακοπών που διαχειρίζεται τους τουρ οπερέιτορ Thomson και First Choice επεσήμανε πως έχει αυξηθεί η ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, στα Κανάρια Νησιά και μακρινούς προορισμούς, αν και φαίνεται «περαιτέρω απομάκρυνση από την Τουρκία (η ζήτηση για την οποία είχε ήδη μειωθεί σημαντικά την προηγούμενη χρονιά)».

Η εταιρία τόνισε ότι όπως συνέβη και κατά τη χειμερινή περίοδο, η χαμηλότερη ζήτηση για την Τουρκία και τη Βόρεια Αφρική αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη ζήτηση για άλλους προορισμούς, όπως η δυτική Μεσόγειος και η Καραϊβική.

Μια σειρά τουριστικών ομίλων καταγράφει πως οι πελάτες προσπαθούν να αποφύγουν την πολιτική αβεβαιότητα και τις τρομοκρατικές απειλές, σε προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος.

Πάντως, τα σχόλια αυτά της ταξιδιωτικής εταιρίας αντιβαίνουν στην άποψη της ανταγωνίστριας Thomas Cook, η οποία έκανε λόγο την Τρίτη για πρόωρες, διστακτικές ενδείξεις πως οι τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία.

Η TUI ανέφερε ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 συνάδουν με τις προσδοκίες, διευκρινίζοντας ότι τα έσοδά της έχουν αυξηθεί 9% και ο αριθμός των πελατών κατά 4%. Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη τουλάχιστον 10% στα EBITDA (underlying) του ομίλου τη φετινή χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος Friedrich Joussen υποστήριξε πως η χειμερινή περίοδος κλείνει ως αναμενόταν, με καλές επιδόσεις στις εταιρίες Hotels & Resorts και Cruise και με ανάπτυξη εσόδων στις αγορές που δραστηριοποιείται. Όπως επανέλαβε, το καλοκαίρι του 2017 έχει ξεκινήσει με τρόπο που συνάδει με τις προσδοκίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v