Στο εδώλιο κάθονται 11 άτομα για την υπόθεση των Λέοπαρντ

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στο εδώλιο κάθονται 11 άτομα για την υπόθεση των Λέοπαρντ

Σε δίκη οδηγείται μια ακόμη υπόθεση που αφορά σε εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται για την υπόθεση των αρμάτων Λέοπαρντ για την οποία κατηγορούνται 11 άτομα.

Συγκεκριμένα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν για τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου καθώς και της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη μεταξύ άλλων και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Το συμβούλιο Εφετών με το βούλευμά του συμφώνησε με την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Λογοθέτη, ο οποίος εκτός από την παραπομπή των 11 ζήτησε να απαλλαχθεί ένας από τους κατηγορούμενους καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για έναν ακόμα λόγω θανάτου.

Σύμφωνα με την έρευνα που έχει προηγηθεί, ένα μέρος της υλοποίησης των αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν αποτελεί -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- αποδεκτή συναλλαγή, καθώς ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ φέρεται να χρησιμοποιήθηκε μέσω τεχνάσματος από τον κατηγορούμενο επιχειρηματία για τη συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών συμφερόντων του ομίλου του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v