Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρεις συν μία αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Με διάταξη του Υπουργείου Ενέργειας σε νομοσχέδιο απαλλάσσονται από τις χρεώσεις ΥΚΩ και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με νυχτερινή κατανάλωση. Άλλες τρεις αλλαγές αναγγέλει το Υπουργείο.

Τρεις συν μία αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Μία συν τρεις αλλαγές στους 645.262 δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) καθώς και σε όσους πρόκειται να υπαχθούν αναγγέλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τις ρυθμίσεις αυτές επιδώκεται η αποκατάσταση αδικιών αλλά και η μεγαλύτερη δυνατή ελάφρυνση των οικονομικά ασθενέστερων καταναλωτών.

Ειδικότερα:

1. Η απαλλαγή των χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) για τους δικαιούχους του ΚΟΤ και των τιμολογίων Πολυτέκνων δεν θα αφορά μόνο τις καταναλώσεις ημέρας αλλά και όσους έχουν και μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με διάταξη που προώθησε κι ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τις «τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» απαλλάσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων των δικαιούχων του ΚΟΤ και του Τιμολογίου Πολυτέκνων μέχρι τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης, που ισχύουν για κάθε κατηγορία δικαιούχων.

Πέραν αυτής της αλλαγής το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναγγέλλει και άλλες τρεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σύντομα.

2. Στην τιμολόγηση του ΚΟΤ θα συμπεριλαμβάνεται και η νυχτερινή κατανάλωση, εφόσον η συνολική (ημερήσια και νυχτερινή) δεν υπερβαίνει τις μέγιστες Κιλοβατώρες που έχουν οριστεί για κάθε κατηγορία.

3. Καταργείται η απένταξη από το ΚΟΤ δικαιούχων όταν ξεπερνούσαν τη μέγιστη κατανάλωση. Έτσι, οι ευπαθείς ομάδες δεν θα απεντάσσονται, αλλά θα τιμολογούνται με τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για την υπερβάλλουσα κατανάλωση.

4. Όταν οι δικαιούχοι του ΚΟΤ υπερβαίνουν τα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης κι εφόσον τιμολογούνται και με νυχτερινό τιμολόγιο, τότε η υπερβάλλουσα κατανάλωση που έγινε στη διάρκεια ισχύος του νυχτερινού τιμολογίου θα χρεώνεται με την αντίστοιχη τιμή της Κιλοβατώρας, ενώ για εκείνη που έγινε στη διάρκεια της ημέρας θα τιμολογείται με την αντίστοιχη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v