Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 625,1 εκατ. αυξήθηκε η ασφαλιστική παραγωγή στο δίμηνο

Τον Φεβρουάριο οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για όγδοο συνεχόμενο μήνα. Αντιθέτως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν μείωση για πρώτη φορά μετά από έξι συνεχόμενους μήνες ανόδου.

Στα 625,1 εκατ. αυξήθηκε η ασφαλιστική παραγωγή στο δίμηνο

Πτώση 5,6% κατέγραψε η παραγωγή των ασφαλιστικών εταιριών το Φεβρουάριο, μετριάζοντας τη σημαντική άνοδο που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η ασφαλιστική παραγωγή στο δίμηνο ανήλθε στα 625,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 1,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η ασφαλιστική παραγωγή είχε καταγράψει άνοδο 9,2% ενώ το Φεβρουάριο κινείται πτωτικά σε ετήσια βάση κατά -5,6%.

Τον Φεβρουάριο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους σε μηνιαία βάση για όγδοο συνεχόμενο μήνα, με άνοδο 7,5% στα 306,4 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν μείωση 2,9% στα 318,6 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά μετά από έξι συνεχόμενους μήνες ανόδου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v