Βούτσης: Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έτη 2015 και 2016.

Βούτσης: Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης παρέλαβε σήμερα την Έκθεση πεπραγμένων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα έτη 2015 και 2016, από τον πρόεδρο της Αρχής κ. Νικόλαο Μπουλαξή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής «και βεβαίως του βασικού πυλώνα της που είναι η ΔΕΗ», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λειτουργεί μέσα σε ένα διευρυμένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που σίγουρα διαμορφώνει πιέσεις και από ιδιωτικά συμφέροντα και συντελείται σε μια μεταβατική φάση, στην οποία βρίσκεται όλος ο τομέας της ενέργειας, το τέλος της οποίας δεν μπορεί παρά να ταυτίζεται και να εκφράζει την ανάγκη για τον δημόσιο χαρακτήρα της γενικής ενεργειακής πολιτικής και στρατηγικής και βεβαίως του βασικού πυλώνα της, που είναι η ΔΕΗ».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του για την προσπάθεια και το έργο της ΡΑΕ, ζήτησε να συνεχιστεί η αποφασιστική και ιδιαίτερα σημαντική συμβολή της Αρχής στα ζητήματα των τιμολογήσεων, της στρατηγικής και του μείγματος των ενεργειακών πηγών, όπως και σε άλλα πολύ κρίσιμα ζητήματα, προς όφελος του απλού πολίτη, του καταναλωτή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΡΑΕ, κ. Νικόλαος Μπουλαξής, τόνισε ότι «σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, για τα ενεργειακά δρώμενα παγκοσμίως και στον ευρωπαϊκό χώρο και στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την εξυπηρέτηση του δημ;osiου συμφέροντος και τις ανάγκες της χώρας».

Στην παράδοση της Έκθεσης παραβρέθηκε, επίσης, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προήδρευσε το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου έγινε η ακρόαση του προέδρου της ΡΑΕ για τα πεπραγμένα της Αρχής, κατά τα έτη 2014, 2015 και 2016, ενώ ακολούθησε συζήτηση επί των σχετικών Εκθέσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus