Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά ο Μιχάλης Σάλλας για τη νέα ποινική δίωξη

Αποδεικνύεται η προσπάθεια στοχοποίησής μου απαντά ο γνωστός τραπεζίτης στη δημοσιοποίηση της είδησης για άσκηση ποινικής δίωξης για αγοραπωλησίες ομολόγων μεταξύ ΤτΕ και Πειραιώς το 2009.

Τι απαντά ο Μιχάλης Σάλλας για τη νέα ποινική δίωξη

«Πληροφορούμαι και πάλι μέσω του Τύπου, ότι ασκήθηκε σε βάρος μου και σε βάρος πολλών διοικητικών στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας Πειραιώς, ποινική δίωξη», δηλώνει ο γνωστός τραπεζίτης.

Είχε προηγηθεί η είδηση ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, κατόπιν παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου η οποία αφορά στη διαχείριση αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων και ΝΠΔΔ. Η δίωξη στρέφεται κατά του Μ. Σάλλα, του Θεόδωρου Πανταλάκη, του Γ. Προβόπουλου (τότε διοικητή της ΤτΕ) και στελεχών της κεντρικής τράπεζας.

«Απ’ όσο αντιλαμβάνομαι από το δημοσίευμα», δηλώνει ο Μ. Σάλλας «η υπόθεση αφορά εντολές αγοράς και πώλησης ομολόγων από την Τράπεζα της Ελλάδος προς την Τράπεζα Πειραιώς, το έτος 2009. Πρόκειται δηλαδή για μια αμιγώς διεκπεραιωτική διαδικασία ως προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Οι συγκεκριμένες συναλλαγές είναι συνήθεις και καθημερινές για τα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς να έχουν γνώση ή συμμετοχή στην απόφαση και εκτέλεσή τους τα μέλη των Διοικήσεων και των Διοικητικών Συμβουλίων.

Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω παρά μονάχα, ότι αποδεικνύεται με τον πιο σαφή τρόπο η αλήθεια της χθεσινής μου δήλωσης». Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Μ. Σάλλας είχε μιλήσει για προσπάθεια στοχοποίησης σε μια στιγμή που ο ίδιος ανακοινώνει νέα επενδυτικά σχέδια.

Κατά πληροφορίες, το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ως διαχειριστής των επίμαχων αποθεματικών παρέβη τους κανόνες που θέτει ο νόμος, τις αρχές της χρηστής διαχείρισης και αν και γνώριζε την άσχημη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας προέβη στις επίδικες αγορές-πωλήσεις με αποτέλεσμα την ευνοϊκή τότε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της Πειραιώς, με παράλληλη όμως ζημία ή τουλάχιστον διακινδύνευση της περιουσίας του Κοινού Κεφαλαίου, δηλαδή των αποθεματικών ασφαλιστικών ταμείων και ΝΠΔΔ.

Την εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν μηνυτήριες αναφορές Ασφαλιστικών φορέων και ΝΠΔΔ, των οποίων τα διαθέσιμα αποτελούν το Κοινό Κεφάλαιο (ΚΚ) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v