Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καθαρογράφεται» η διάταξη για τα στελέχη που θα υπογράψουν ρύθμιση χρεών

Ως τις 15 Μαϊου ψηφίζεται η ασυλία των στελεχών. Κατά περίπτωση η τελική άδεια για την ασυλία δημοσίων υπαλλήλων και τραπεζικών στελεχών. Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ η ρύθμιση, τόνισε Ελληνας αξιωματούχος μετά τη συνάντηση με θεσμούς. Εκτός αναδιάρθρωσης μένουν τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Καθαρογράφεται» η διάταξη για τα στελέχη που θα υπογράψουν ρύθμιση χρεών

Η ρύθμιση που θα προβλέπει την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις αναδιαρθρώσεις δανείων και οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Εξερχόμενο της συνάντησης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δικαιοσύνης σημείωσε ότι η ασυλία θα δίνεται κατά περίπτωση με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας και ειδικότερα το άρθρο 41, στο οποίο προβλέπεται άδεια από την αρμόδια αρχή για ασυλία.

Ετσι λοιπόν κατά περίπτωση, για τις περιπτώσεις στελεχών δημόσιας διοίκησης, την τελική άδεια θα τη δίνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Στις περιπτώσεις τραπεζικών στελεχών, το τελικό ok θα προκύπτει από το υπουργείο Οικονομίας, μετά από γνωμοδότηση και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οπως ανέφερε το στέλεχος, η κατάθεση της γνώμης από την Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να γίνεται εντός δυο μηνών.

Η διάταξη δεν θα έχει αναδρομική ισχύ και θα κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Μαϊου.

Οπως είπε το ίδιο στέλεχος, πρόταση της κυβέρνησης είναι να μην μπαίνουν σε αναδιάρθρωση τα χρέη των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στελέχη της ΤτΕ κράτησαν επιφυλακτική στάση, τονίζοντας ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση με τους θεσμούς στην οποία θα κατατεθούν εγγράφως οι προτάσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v