Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσμοί: Προχωρούμε τις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα χρέους

«Η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο» τονίζουν οι θεσμοί.

Θεσμοί: Προχωρούμε τις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα χρέους

Την έναρξη των συζητήσεων για το χρέος προαναγγέλλουν οι θεσμοί, με κοινή δήλωσή τους μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Στην κοινή δήλωσή τους μετά την επίτευξη της συμφωνίας σήμερα τα ξημερώματα αναφέρουν:

«Οι ομάδες της Κομισιόν, του ESM, της EKT και του ΔΝΤ έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές για ένα πακέτο πολιτικής που θα στηρίξει την ανάκαμψη στην Ελλάδα και που θα είναι η βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Οι ελληνικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεσή τους γρήγορα να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα πολιτικής.

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα συμπληρωθεί τώρα από περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σε μια αξιόπιστη στρατηγική που θα εξασφαλίζει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο».

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι το ΔΝΤ έχει ήδη τονίσει πως για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε να εκπληρωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι αλλά και ελάφρυνση χρέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v