Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia: Μειώνεται η αβεβαιότητα για Ελλάδα

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τους επόμενους 12 μήνες, μετά τη συμφωνία για την αξιολόγηση, υπογραμμίζει η Axia. Επίπονο για την κυβέρνηση το deal, αλλά βελτιώνει το κλίμα και υποστηρίζει τις επενδύσεις.

Axia: Μειώνεται η αβεβαιότητα για Ελλάδα

Επίπονη για την ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές η Axia Research σε έκθεσή της, στην οποία σημειώνει ότι οι επιπτώσεις θα φανούν στους ψηφοφόρους το 2019 και το 2020. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η συμφωνία διασφαλίζει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αναδιαρθρώνει εν μέρει τον προϋπολογισμό, παρέχοντας περιθώριο για αναπτυξιακές πολιτικές στο μέλλον. 

Επιπροσθέτως, σημειώνει, προχωρούν πολύ σημαντικές δομικές και χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις, που θα βοηθήσουν τις ελληνικές τράπεζες στους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων. 

Η συμφωνία μειώνει την αβεβαιότητα για την οικονομία, βελτιώνει το κλίμα και υποστηρίζει τις επενδύσεις. Πρόσθετη στήριξη θα παράσχει ενδεχόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στο QE και η αναμενόμενη έξοδος στις αγορές. 

Οσον αφορά στις πολιτικές επιπτώσεις, η κυβέρνηση αισθάνεται ήδη την πίεση των δημοσκοπήσεων αλλά η κοινοβουλευτική της δύναμη παραμένει ενωμένη. Καθώς οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο του 2019, η προοπτική πρόωρων εκλογών τους επόμενους 12 μήνες μειώνεται σημαντικά, υπογραμμίζει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v