Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο με ΗΑΕ στην ενέργεια υπέγραψε ο Σταθάκης

Σε παρέμβασή του στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο υπουργός στάθηκε στη σημασία της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο χωρών.

Μνημόνιο με ΗΑΕ στην ενέργεια υπέγραψε ο Σταθάκης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απηύθυνε χαιρετισμό στο άνοιγμα των εργασιών του επιχειρηματικού φόρουμ μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού φόρουμ, ο υπουργός υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα της ενέργειας, με τον υφυπουργό Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ματάρ Χαμέντ Αλ Νεγιαντί.

Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της επικύρωσης της μακρόχρονης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επικύρωση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμπίπτει χρονικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τη χρονική στιγμή που γυρίζουμε σελίδα στην ελληνική οικονομία. Τώρα που η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και αξιοπιστία, είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη επενδύσεων και συνεργασιών στον ενεργειακό τομέα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους τομείς του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των υδρογονανθράκων, ως τομείς συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v