Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΧΣ: Αυστριακός ο νέος διευθύνων σύμβουλος

Η επιλογή του υπουργού Οικονομικών θα πρέπει να εγκριθεί και τυπικά από το EuroWorkingGroup, το οποίο ως σήμερα δεν έχει διατυπώσει ποτέ αντίρρηση στις επιλογές CEOs για το ΤΧΣ. Η συγκεκριμένη θέση παρέμενε κενή από τον περασμένο Ιούλιο.

ΤΧΣ: Αυστριακός ο νέος διευθύνων σύμβουλος

Τέλος λαμβάνει, εκτός απροόπτου, το σίριαλ ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος επέλεξε μεταξύ των τριών υποψηφίων, τον Αυστριακό κ. Χσούρντα.

Η επιλογή του υπουργού Οικονομικών θα πρέπει να εγκριθεί και τυπικά από το EuroWorkingGroup, το οποίο ως σήμερα δεν έχει διατυπώσει ποτέ αντίρρηση στις επιλογές CEOs για το ΤΧΣ. Αμέσως μετά θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση διορισμού του νέου CEO μαζί με τις μηνιαίες αποδοχές του.

Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής έτρεξε νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από τη short list τον κ. Β. Κατσικιώτη, τον οποίο διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Για σειρά από λόγους, ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς στην πραγματικότητα να αναλάβει ποτέ καθήκοντα, ενώ και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που απέβη άκαρπη, για να φθάσουμε στον επικείμενο διορισμό του κ. Χσούρντα μετά από νέα διαδικασία.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Ταμείο λειτουργεί με δύο μέλη στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή με τον αναπληρωτή CEO κ. Tourret και τον εκπρόσωπο της ΤτΕ, που αντικαταστάθηκε πρόσφατα μετά την παραίτηση Φραγγέτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v