Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο

Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται γιατί ο πρωθυπουργός δέσμευσε τη χώρα με ένα τέταρτο μνημόνιο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επανέλαβε την πρόταση για άμεση διανομή 0,5% του ΑΕΠ σε φοροαπαλλαγές. «Φερετζές» τα αντίμετρα της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή στην εξουσία με ένα σκληρό πακέτο

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με τους δανειστές και την υπερφορολόγηση των πολιτών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται γιατί ο Τσίπρας δέσμευσε τη χώρα για πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020.

Πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν και τη 12η σύνταξη, και ίσως και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Ο μέσος μισθωτός χάνει ένα μισθό. Για εμένα αυτό είναι τέταρτο μνημόνιο, υπογράμμισε.

Ο Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία, αποδεχόμενος τα πάντα, με ένα πολύ σκληρό πακέτο για τους Ελληνες. «Είναι αναξιόπιστος, δέχτηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα», υπογράμμισε. 

Να επιστρέψει τώρα το 0,5% του ΑΕΠ

Πρέπει να εξηγήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή γιατί έλεγε ότι δεν θα πάρει πρόσθετα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος και τώρα φέρνει μέτρα 3,6 δισ.

«Πώς πέτυχε το πλεόνασμα; Υπερφορολογώντας και παίρνοντας περισσότερα από όσα χρειαζόταν. Αν είναι σίγουρος ότι θα έχει υπέρβαση και το 2017, τον καλώ να επιστρέψει τώρα 0,5% του ΑΕΠ. Όχι με προσλήψεις ημετέρων αλλά με φοροαπαλλαγές, με μείωση του ΕΝΦΙΑ και ακύρωση του φόρου στο κρασί.», τόνισε.

«Φερετζές» τα αντίμετρα Τσίπρα

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η μεγάλη απάτη με τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι ότι θα εφαρμοστούν μόνο αν ξεπεράσουμε τους στόχους. «Δηλαδή πρέπει να πετύχουμε πλεόνασμα 4,5% για να ταϊσουμε τους φτωχούς;», διερωτήθηκε.

Είναι «φερετζές». Θα πρέπει να έχουμε στίψει τους Ελληνες σαν λεμονόκουπα για να δώσουμε τα αντίμετρα, υπογράμμισε.

Πώς θα μειώσω τους φόρους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση των φόρων, με συμμάζεμα του κράτους.

«Δεν θα κάνω απολύσεις αλλά δεν θα δεχτώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, δεν θα δεχτώ σπατάλη στις ΔΕΚΟ. Ναι στην κινητικότητα, ναι στην αξιολόγηση», σημείωσε προσθέτοντας ότι το περίσσευμα από το συμμάζεμα του κράτους δεν θα πάει στο χρέος αλλά σε φοροαπαλλαγές.

Πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου στις επιχειρήσεις. Σήμερα η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση καθιστά το επιχειρείν επικίνδυνο επάγγελμα στην Ελλάδα, τόνισε.

Δεν έχω «μαγικό ραβδί»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι στρατηγικός στόχος της χώρας θα πρέπει να είναι η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα. Μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Μπορούμε να εξισορροπήσουμε μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών.

«Θα αγωνιστώ για τη μείωση των πλεονασμάτων τα επόμενα χρόνια με όπλο την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων. Εγώ αυτά που λέω εντός Ελλάδας τα λέω και εκτός».

Ο Τσίπρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε την ευκαιρία και την έχασε. Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει, ούτε υπάρχουν εύκολες λύσεις. Χρειαζόμαστε επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις για να γυρίσουν οι νέοι πίσω.

Είμαστε τουριστική χώρα, δεν γίνεται σήμερα τα μουσεία να είναι κλειστά, δεν γίνεται ο ξένος να περιμένει στην ουρά για να πάρει το εισιτήριο, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αυτά, σημείωσε, είναι απλά πράγματα, αλλά είναι κρίσιμα ώστε να γίνουμε κορυφαίος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

Ο Τσίπρας φαντάζεται ένα μεγάλο κράτος που δίνει στον κόσμο επιδόματα και συσσίτια. Δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο, δεν πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Εγώ δεν τάζω θέσεις εργασίας. Πιστεύω στην ελεύθερη οικονομία, ότι με μια ανάπτυξη 4% μπορούν να δημιουργηθούν 120.000 θέσεις εργασίας. Δεν οραματίζομαι μια χώρα όπου ο νέος θα ονειρεύεται μια θέση μερικής απασχόλησης στο Δημόσιο, για να έρθει μετά ο πολιτικός του προστάτης και να του λέει «ψήφισέ με για να σε μονιμοποιήσω». 

Το ασφαλιστικό

Οσο η οικονομία δεν αναπτύσσεται, θα ασκούνται πιέσεις στο ασφαλιστικό, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εγώ δεν μπορώ να πω στους συνταξιούχους ότι θα τους επιστρέψω την 13η σύνταξη. Εχω όμως το σχέδιο για να βάλω μπροστά την οικονομία, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v