Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη ελληνική συμμετοχή σε ναυτιλιακή έκθεση στη Σιγκαπούρη

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση & Συνέδριο SEA ASIA 2017, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Πρώτη ελληνική συμμετοχή σε ναυτιλιακή έκθεση στη Σιγκαπούρη

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού – HEMEXPO και τη Διεθνή & Ναυτική Βιομηχανική Ένωση – WIMA, διοργάνωσαν για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση & Συνέδριο SEA ASIA 2017, 25 έως 27 Απριλίου 2017, στη Σιγκαπούρη.

Με το σύνθημα «Smart Ship Solutions. Greek marine equipment» και έχοντας ενώσει τις δυνάμεις τους τα τελευταία δύο χρόνια ο Enterprise Greece, η Hemexpo και η WIMA, πραγματοποιούν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στις δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα συμμετείχε στην SEA ASIA 2017 για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο με την παρουσία των πλέον δυναμικών εταιρειών του κλάδου. Συγκεκριμένα, στο ελληνικό περίπτερο συμμετείχαν ως εκθέτες οι ακόλουθες 14 ελληνικές εταιρείες: SELMA Α.Ε., ERMA FIRST ESK ENGINEERING SOLUTIONS Α.Ε., SEABRIGHT, NANOPHOS Α.Ε., PSYCTOTHERM SA, D KORONAKIS S.A., Ι.&Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, ΟΥΤΕΚΟ ΑΒΕΕ, ΠΡΙΣΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΒΕΕ, ΦΑΡΑΝΤ Α.Ε., OLYMPIA ELECTRONICS SA, CAPTAIN NEMO, MarineTraffic, ένωση WIMA, ενώ αντιπρόσωποι επιπλέον εταιρειών συμμετείχαν διαμέσου των ενώσεων ΗΕΜΕΧΡΟ & WIMA.

Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση & Συνέδριο SEA ASIA 2017, έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Πραγματοποιείται από το 2007, και συνδιοργανώνεται από τη Ναυτιλιακή Ένωση Σιγκαπούρης και τη SEA TRADE.

Θεωρείται ως γεγονός αιχμής κατά την εβδομάδα Ναυτιλίας στη Σιγκαπούρη, κατά την οποία οι ηγέτες της ναυτιλίας παγκοσμίως συμμετέχουν και ανταλλάσσουν απόψεις. Στην διοργάνωση του 2017, που είχε στόχευση την ψηφιακή τεχνολογία, συμμετείχαν 400 εταιρείες από 80 χώρες, πλέον των 10 εθνικών συμμετοχών, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες του κλάδου ξεπέρασαν τους 20.000.

Εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτών επισκέφτηκαν το ελληνικό περίπτερο, ενώ πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, οι οποίες οδηγούν στη σύναψη νέων συμβολαίων και προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν επίσης, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών της Σιγκαπούρης κ. Khaw Boon Wan, και ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Ιδρύματος της Σιγκαπούρης, κ. Andreas Sohmen – Pao, ο οποίος στην ομιλία του κατά τα εγκαίνιά της έκθεσης, έκανε ιδιαίτερη μνεία για την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας και την σημαντική παρουσία των ελληνικών εταιρειών, με καινοτόμα προϊόντα, στις αγορές της Ασίας. Τέλος, παρευρέθηκε ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, κ. Ανδρέας Γκόρος, ο οποίος ενημέρωσε τους εκθέτες για τις συνθήκες της αγοράς στο Μεγάλο Ναυτιλιακό Κόμβο της Ν.Α Ασίας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, δήλωσε «Η ελληνική παρουσία, και μάλιστα για πρώτη φορά, με εθνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση SEA ASIA 2017, αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, ο οποίος έχει εκπονηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία με τις δύο ενώσεις, για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών του κλάδου. Είναι αξιοσημείωτο ότι πριν από ένα μήνα περίπου διοργανώθηκε με επιτυχία η 1η Ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη διεθνή έκθεση SEA TRADE 2017 στο Μαϊάμι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής με εθνικό περίπτερο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση KORMARINE 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Μπουσάν της Κορέας. Ο Οργανισμός θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.».

«Είναι πολύ σημαντική η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην έκθεση. Από τη μια τα πολύ καλά προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν οι εταιρείες μας, από την άλλη η πολύ καλή προετοιμασία και η συντονισμένη προσπάθεια, μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα έχουμε πλέον πολύ καλή παρουσία στη Ν.Α. Ασία.» δήλωσε η κα Ελένη Πολυχρονοπούλου, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της ΗΕΜΕΧΡΟ.

Παράλληλα, ο κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδρος της WIMA, δήλωσε ότι «Η Σιγκαπούρη είναι ένας πολύ σημαντικός ναυτιλιακός κόμβος με παρουσία εταιρειών απ' όλο το φάσμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η παρουσία ενός εθνικού περιπτέρου με συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών εταιρειών είναι απαραίτητη. Η υποδοχή που είχαμε από επισκέπτες, εκθέτες και τοπικούς παράγοντες ήταν εκπληκτική. Η αποστολή είχε απόλυτη επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις μας στη ευρύτερη περιοχή, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την επέκταση των μελών μας στις διεθνείς αγορές. H συνεργασία των ενώσεων μας, WIMA & HEMEXPO, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κλάδους με δυνατότητα εξωστρέφειας.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v